#Campanie. Alege viata, mergi la control si stai fara grija!

Ieri am purtat turcoaz in cadrul campaniei Alege viata, o campanie de informare cu privire la virusul HPV si a cancerului de col uterin. 🙂

Noua femei sunt diagnosticate zilnic, in Romania, cu cancer de col uterin. Noua! Iar la fiecare patru ore, o femeie moare din aceasta cauza. Patru ore, adica cam cat dureaza sa il hranesc pe David, sa ne jucam si apoi sa doarma un pic. 🙁

Simptomele acestei boli nu te trimit la medic din prima. Poti sa fii bolnava si sa nu te doara. Iar noi, daca nu ne doare, nu mergem la doctor, nu?

Ieri am purtat turcoaz ca sa arat ca imi pasa. De femeile care sufera de cancer de col uterin si de cele care ar putea suferi. Am purtat turcoaz, impreuna cu alte jurnaliste si bloggerite, ca sa atragem atentia asupra unei boli care ar putea face mai putine victime daca am avea mai multa grija de noi.
Cunosc persoane care au “scapat” de cancerul de col uterin fiindca au ajuns la control din vreme, iar celulele precanceroase au fost depistate inainte de a fi prea tarziu.

Stiu cat de importanta e preventia si, de peste zece ani, am grija sa merg la control periodic.
Sustin deci cu toata taria proiectul Alege viata si mi-as dori ca toate femeile cu varsta intre 20 si 45 de ani sa mearga la controale periodic.

Evident ca mentalitatile si obiceiurile nu se schimba peste noapte, dar de undeva trebuie sa incepi. Eu promit sa vorbesc cu prietenele mele, tu cu vreo vecina si tot asa. 🙂
Iar pe 22 octombrie mi-ar placea sa ne vedem la Conferinta Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin de la Bucuresti, la Camera de Comert si Industrie (transmisa live la Hotel Ramada din Sibiu si din Iasi).

Conferinta va incepe la ora 18.00, iar participarea e gratuita daca te inscrii aici: www.alegeviata.com/inscrieri.
Anul trecut, peste 400 de femei au participat la aceasta conferinta. Iar organizatorii, agentia JustAD si Clinica Medicala Elginmed, au oferit 1.000 de vouchere pentru consultatii gratuite si cu reduceri substantiale la screening.

 

Alege viata, mergi la control si #staifaragrija. 🙂

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!