#ImiPlace. Burse pentru performanta in arta, design, stiinte exacte si sport

Burse in valoare de 100.000 de lei, plus finantare suplimentara de 10.000 de lei pentru bursierul cu cele mai multe voturi din partea publicului – asta ii asteapta pe tinerii care performeaza in arta si design, stiinte exacte si sport, printr-un program dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti impreuna cu Porche Romania. 

Bursele sunt gandite sa sustina adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 20 sa-si urmeze talentul in arta si design.

De asemenea, programul sustine tinerele cu varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani pasionate de domeniul stiintelor exacte sa-si atinga potentialul maxim in acest domeniu, sa-si urmeze visul si sa devina exemple. La nivel global, cresterea participarii fetelor si tinerelor in domeniile legate de cercetare si inovare, stiinte exacte si tehnologie este un subiect fierbinte de dezbatere.

In Uniunea Europeana, doar 20% dintre academicienii de nivel superior sunt femei. Desi femeile reprezinta 46% dintre absolventii de studii doctorale, doar 33% dintre cercetatori sunt femei (science-girl-thing.eu/ro).

Programul Mobilizam Excelenta sprijina si determinarea copiilor si tinerilor cu varsta cuprinsa intre 6-16 ani sa faca sport de performanta. 

Solicitarile pot fi inscrise de, sau in numele copiilor si tinerilor din Bucuresti si Ilfov, in perioada 21 septembrie si 31 octombrie 2015, ora 23:59, pe site-ul mobilizamexcelenta.ro. Selectia si anuntul castigatorilor vor fi facute in lunile noiembrie si decembrie 2015.

Aplicatiile pentru bursele de performanta sunt jurizate de un comitet de selectie independent, format din experti recunoscuti din domeniul educatiei, artelor vizuale, stiintelor si sportului.

Mai multe informatii despre program, regulamentul complet, criteriile si formularul de aplicatie gasesti pe www.mobilizamexcelenta.ro.

 

 

Foto via Pinterest

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!