Copii pentru Copii, de Craciun si dupa

De trei ori in 32 de ani am lipsit de acasa de Craciun. In rest, am fost acolo, la sters de geamuri si la scuturat de covoare, la calcat draperii apretate, la impaturit sarmale si usturoiat piftie, la framantat de cozonaci si placinta cu branza, apoi la impodobit de bradul (la noi in casa mereu s-a facut bradul in seara de Ajun si tot asa se face inca 🙂 ), la cantat de colinde acasa si la neamuri (inca facem asta, uneori, cand se impune, chiar si pe Viber sau pe Skype). Craciunul inseamna Acasa, eu asa am stiut intotdeauna. Inseamna Impreuna, daca se poate, toata familia.
In ultimii ani, chiar daca am si eu casa mea, tot simt nevoia sa trecem pe acasa pe la mamele si tatii nostri, pe la fiecare pe rand, pe la fiecare cate putin. Craciunul inseamna bucurie si eu nu vad, cel putin pana acum, bucurie mai mare decat cele mai sincere imbratisari (ba chiar si pupaturi, ca noi, la Moldova, asa facem 😉 ), care se impart cu cei dragi.
Uneori, cand eram mai mica, o intrebam pe mama ce isi doreste de Craciun: “Nimic nu-mi doresc mai tare decat sa fim cu totii si sa fim sanatosi”. In ultimii ani mi-am amintit tot mai des de asta. Din fericire, suntem cu totii sanatosi, cu mici probleme unii, dar sanatosi. Din pacate, rareori mai suntem cu totii acasa de Craciun, dar bine ca exista Internet. 🙂
Asta inseamna Craciunul pentru mine – emotia pe care o ai cand ajungi acasa si stai langa soba si mama canta colinde, mancam nuci prajite pe plita si gutui coapte pe soba, bem vin fiert cu piper negru si povestim. Si povestim asa ore in sir si apoi ne uitam, poate, la poze vechi, ne amintim cele mai indepartate amintiri si radem in hohote de drag si de dor.
Craciunul inseamna, mai mult decat orice, sa fim impreuna si sa ne bucuram.
Dar noi nu avem grija zilei de maine. Poate de aceea. Pentru cei care, insa, nevoile zilnice sunt dureroase, Craciunul inseamna poate, un moment in care oamenii care au se mai gandesc si la cei care au mai putin spre deloc. Pentru multi oameni, Craciunul nu-i motiv de bucurie. Dar cine spune ca nu poate fiecare sa incerce sa aduca un strop de zambet acolo unde sunt numai priviri triste? E atat de simplu uneori sa dai din painea ta macar o firmitura. Pare putin, dar nu e niciodata asa. 🙂

#copiipentrucopii #whatdoeschristmasmeantoyou

*diseara mergem la evenimentul de lansare a campaniei Copii pentru Copii, initiat de Clinica Trident, care isi propune sa uneasca oamenii in jncercarea de a ajuta copii din familii defavorizate, aflate in grija Hope & Homes for Children Romania.

Campania se va derula pana la sfarsitul lunii martie 2017, deci aveti timp sa va implicati, daca doriti.

Detalii mai multe gasiti aici:
https://www.facebook.com/events/1248329425212684/?ti=cl

invitatie-copii-pentru-copii

 

Fotografie: Craciunul desenat de nepotul meu mai mic, Alex

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!