Inimi din lut legate cu snur rosu. O poveste

In urma cu cateva saptamani, David a primit in dar o inima. O inima mica, maro, cu niste striatii fine si cu un snur rosu; o inima plamadita din lut la moara de hartie, locul magic de la Comana (aflat la 30 de km de Bucuresti), unde mergem noi cu drag dinainte ca el sa se nasca. Inima – care era un ornament de brad primit de la Dana, Dana de la Comana – David mi-a daruit-o mie si, cat am tinut-o in palma, pentru cateva secunde, mi-a venit ideea de a-i da un rol care sa o prinda bine. Asa ca am decis pe loc sa o folosesc la colectia de Craciun a lumanarilor Cup & Candle si, tot pe loc, am vorbit cu Dana sa ne faca niste inimi.

Asta-i inima. 🙂

inima-din-lut_happytude-ro

Inima am legat-o pe sfoara si am prins-o de borcanul pe care il aveam in minte pentru cateva lumanari de Sarbatori. Pana au fost gata inimile, am si pozat noua lumanare, la prietenul nostru Radu Chindris, la studio.

cup-candle-craciun_4001-1
Ieri am primit punga cu inimile de la Comana. Facute din lut modelat cu grija, decupate cu forme de biscuiti si bine coapte. Asemanatoare, dar nu identice, deloc perfecte, dar atat de frumoase, inimile astea pot fi unele dintre cele mai frumoase ornamente de brad. Ele spun o poveste despre oameni care sfintesc locul si care muncesc in tihna ca sa faca lumea mai frumoasa si mai buna in patratelul lor de puzzle. Inimile de la Comana spun o poveste despre bucuria de a munci, cu drag si cu migala, pentru a bucura.

Vreau sa dau mai departe magia de la Comana, asa ca le-am gasit loc in proiectul Cup & Candle, pe care il puteti descoperi aici.  Inima din lut, legata cu snur rosu, va impodobi o lumanare Cup & Candle. De veti vrea, ea va ramane langa lumanare pana la sfarsit sau poate sta in brad de la bun inceput. O puteti pastra asa, in culoarea lutului, sau, daca aveti chef, o puteti colora. 🙂

***
Despre prietenii de la Comana am scris de doua ori, insa in print (la revistele Femeia. si Marie Claire); promit insa sa le scriu povestea si aici, pe blog, ca sa ii descopere cat mai multa lume. Pana atunci, ii puteti descoperi in toata splendoarea pe site-ul lor, moaradehartie.ro, sau pe pagina lor de Facebook. Sau, si mai bine, daca va permite timpul, dati o fuga pana la Comana, la atelierele de Craciun ce au loc in aceasta perioada. E atat de frumos acolo si oamenii sunt calzi si buni si mereu primitori. Nu mai spun ca Dana face un ceai bun de tot. Iar uneori chiar si compot cald are pentru musafiri. 🙂

 

 

Foto: arhiva personala, Radu Chindris, moara de hartie.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!