#LeLike. O fotografie cu satul Pestera, premiata de National Geographic Traveler

Jumatatea plina de astazi este despre fotograful Eduard Gutescu, premiat in cadrul concursului National Geographic Traveler. Stirea am citit-o pe CNN, iar la scurt timp dupa am vazut fotografia lui Eduard Gutescu – Romania, Land of Fary Tales – share-uita pe toti peretii Facebook-ului. 🙂

In imaginea premiata – unde dintre cele zece alese de National Geographic – este satul Pestera (comuna Moeciu, judetul Brasov). E chiar un loc minunat, musai sa-l vedeti daca nu ati ajuns inca.

L-am intrebat pe Eduard Gutescu despre ziua in care a facut fotografia premiata. Iata ce mi-a raspuns: “Pe 25 octombrie 2014 am plecat spre Bran intr-o tura foto impreuna cu cinci prieteni. Pe drum spre Bran, am observat la Predeal ca ceata a inceput sa inghete pe copaci transformandu-se in chiciura. Trebuia sa ajungem cat mai repede, stiam ca daca nu iese soarele avem noroc sa prindem chiciura. Copacii aveau inca frunzele de toamna, fapt ce a creeat frumusetea si unicitatea acestei fotografii. Toata minunatia a tinut in jur de trei ore, apoi a iesit soarele si chiciura s-a topit. Eu obisnuiesc sa ies la fotografiat tocmai cand se anunta vreme rea, pentru atunci pot surprinde lucruri mult mai interesante si mai dramatice. Iar locurile din zona Bran, in special satul Simon si satul Pestera, le cunosteam foarte bine pentru ca zona este foarte ofertanta din punct de vedere fotografic. Am mers aproape un an in aceleasi locuri, in diverse anotimpuri si de fiecare data pesajul era altul”.

 

#LeLike este rubrica în care vei găsi o chestie faină care mi-a plăcut mie şi care s-ar putea să-ţi placă şi ţie.

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!