Patru torturi pentru o minune

Planul era să facem un tort împreună – eu și David – pentru aniversarea lui de doi ani. Dar cum nu (prea) am mai intrat în bucătărie în ultimele săptămâni (din cauza primului trimestru de sarcină, care nu a fost deloc simpatic, dar despre care voi povesti mai în detaliu în altă zi), a trebuit să găsesc un plan B. Iar cel mai bun era să o rog pe Ioana, prietena mea de la Cardamom et Chocolat, să se ocupe cum știe ea mai bine. Iar Ioana, după câteva nopți albe – în care s-a stresat că nu se va ridica la înălțimea așteptărilor oamenilor mici de la grădiniță, colegii lui David -, a pregătit cele mai frumoase și mai gustoase (așa mi s-a spus, căci nu am apucat să le gust) cheescake-uri.

Partea cea mai faină din poveste, partea cea mai frumoasă pentru mine, este că torturile au fost savurate pe plajă, unul dintre locurile preferate ale lui David. Pe plaja minunată de la Corbu. Ce mult mi-am dorit și eu să îmi serbez ziua, cu tort și tot ce trebuie, pe plajă, dar încă nu s-a întâmplat. În orice caz, când am văzut pozele lui David din această zi-minune, mi-am astâmpărat și pofta de o bucurie asemănătoare. Totuși, nu mi-am astâmpărat-o de tot, așa că cine trebuie să citească sper că va citi asta cu atenție și va lua măsuri. 🙂

Fiindcă m-a întrebat multă lume ce a pus Ioana în cheescake-urile de la ziua de doi ani ai lui D. – încă nu îmi vine să cred că au trecut doi ani! -, am rugat-o pe prietena mea să îmi spună ingredientele. Le pun mai jos, fix așa le-am primit: Mascarpone, frișcă lichidă, vanilie de Madagascar, lime confiat, cumpărat de Ioana din Ekoplaza din Olanda, zahăr brun bio (mai puțin decât prevedea rețeta), zeama și coajă de lămâie, ouă bio, biscuiți digestivi, jeleu din fructe (pentru unul dintre torturi) și fructe proaspete (pentru decor). Tot pentru decor – ca să îi deseneze lui D. mașinile și cifra aniversară, Ioana a folosit reducție de pudră de roșcove (are gust de ciocolată, dar nu este!).

Pe lângă toate astea, a mai pus Ioana ceva în prăjituri – multă inimă și multă emoție. Și apoi, după ce ni le-a livrat, a așteptat nerăbdătoare să îi spun dacă celor mici le-au plăcut. Când i-am arătat filmulețul și pozele, a plâns de emoție. 🙂 Și da, celor mici le-au plăcut mult.

Rețeta nu o am, dar, la cerere, o pot ruga pe Ioana să ne-o dea. Eu nu am cerut-o din simplul motiv că nu am de gând să fac prea curând prăjituri în casă. Bănuiesc eu că ingredientele se pot folosi pentru orice rețetă de cheescake cu coacere. 🙂

 

Următoarea misiune pe care o am pentru Ioana este să îmi facă cel mai cel tort de ziua mea. Încă nu știu ce fel vreau să arate, ce fel vrea să fie la gust, ce să conțină și ce nu. Iar dacă mă uit pe pagina ei de Facebook, mă simt și mai pierdută.

Poate, în acest an al surprizelor și al zilelor neplanificate, ar merita să mă las surprinsă. Să îi spun Ioanei doar atât: “Ioana mea, vrea să îmi faci un tort de poveste, cum numai tu știi să faci. Doar să pui și miez de nucă. :)”

 

Be happy & nice, 

O. 

 

Fotografii: Cardamom et Chocolat

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!