Un hotel romanesc, premiat la Hong Kong

Un hotel romanesc, premiat la Hong Kong. Asta e, cu adevarat, o stire despre jumatati pline. 🙂

Hotelul Privo din Targu Mures este castigatorul premiului „Global Winner – Best Luxury Design Hotel”, la World Hotel Awards Gala, care a avut loc sambata, 24 octombrie, la Hong Kong.

Hotelul Privo este un refugiu minimalist pentru business si relaxare, unde designul propune un dialog cald si primitor intre hotelul modern si ansamblul istoric format din Villa Csonka si parcul cu o suprafata de 3.500 mp.

Simbolul conceptului Privo, vizibil din toate spatiile interioare ale hotelului, este Villa Csonka, construită in stil Secession. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit aceasta casa la inceputul secolului al XX-lea, una dintre putinele cladiri Art Nouveau ale orasului Targu Mures.

Restaurata in perioada 2011- 2013, Villa Csonka reprezinta nucleul in jurul caruia a fost construit noul hotel, putand fi admirata din toate holurile interioare ale acestuia. Mobilata cu piese originale Thonet si Art Deco reconditionate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere si trei apartamente cu acces direct din receptia hotelului, fiecare dintre acestea avand un design unic.

Arhitectura si amenajarea noii cladiri a hotelului au fost gandite in stilul minimalist. O serie de materiale naturale si high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentueaza dialogul contemporan cu spatiul originar. Restaurantul, enoteca, salile de conferinte si Wellness Spa sunt cateva dintre elementele prin care hotelul cauta sa ofere oaspetilor simbioza perfecta intre munca si relaxare.

The World Luxury Hotel Awards este o organizatie recunoscuta la nivel mondial care recompenseaza excelenta din industira ospitalitatii la categoria Luxury. Astfel, peste 1.000 de hoteluri din categoria Luxury sunt nominalizate anual sa participle la World Luxury Hotel Awards de catre oaspeti, agentii de turism sau tour-operatori, care trimit review-uri despre aceste hoteluri.

 

 

Foto: Hotel Privo

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!