#UNFINISHED18. Despre infidelități, cu Esther Perel. Plus alte chestiuni care ne interesează și ne pun pe gânduri

Am auzit, în ultimii doi, trei ani, atâtea povești despre infidelitatea de cuplu, încât aproape că am impresia că nicio poveste nouă despre cum ea l-a înșelat pe ea, sau invers, nu mă mai poate surprinde. Citesc online și aflu offline despre atât de multe și de dese despărțiri, ruperi se cuplu, divorțuri, care lasă sau nu copii în urmă, încât nu mi se mai pare nimic ciudat când mă văd cu vreo prietenă la o cafea și se pomenește despre infidelitatea cuiva în primele 5 minute. Problemele de cuplu, ascunse de multe ori în spatele pozelor happy #nofilter #justlove #noidoișiatât din Facebook și Insta, sunt, parcă, mai prezente ca niciodată. Sau poate acum, cu Facebok-ul acesta cel de toate zilele, avem acces la mai multe vieți private decât aveam înainte. Avem impresia despre noi că suntem generația oamenilor deștepți care au soluții pentru orice, dar în iubire parcă suntem mai proști ca niciodată. Sau poate nu.

 

În orice caz, infidelitatea în cuplu e o temă care arde și care doare și cu care multă lumea ajunge din ce în ce mai des la terapie. E o temă actuală și întoarsă pe toate părțile care ne ține atenți, ne pune pe gânduri, ne trimite la lecturi complicate, la articole de psihologie de cuplu și la TED talk-uri cu milioane de vizualizări, care să te lămurească sau, cine știe, să te pregătească. 🙂

Pe asta s-au bazat probabil și organizatorii festivalului Unfinished când au decis ca anul acesta să o invite la București pe Esther Perel.

 

Psihoterapeut și autorul unui bestseller din topul New York Times 2017 – The State of Afairs: The Rethinking Infidelity, Esther Perel este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vizibile și originale voci privind relațiile moderne. Conferințele sale TED au adunat peste 20 de milioane de vizionări, iar bestseller-ul internațional Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence (Inteligența erotică. Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie) a devenit un  fenomen global tradus în 25 de limbi. Cartea a apărut și la noi, o puteți comanda online, o găsiți în mai multe librării (de exemplu, aici sau aici).

 

Acesta este un TED Talk despre infidelitate, un video care are, în prezent, peste 5,4 milioane de vizualizări:

(click pe butonul din dreapta, jos, la video și alegeți o subtitrare, dacă aveți nevoie)

 

La Unfinished 2018, Esther Perel se alătură celor peste 30 de creativi, antreprenori, artiști internaționali: Aja Monet, poet și activist, Farah Nayeri, corespondent cultural al New York Times în Europa, Archie Lee Coates și Jeffrey Franklin, parteneri PlayLab și fondatori + Pool, Iulian Stanciu, CEO eMAG, Andrew Herzog, designer multidisciplinar și co-fondatorul HAWRAF, Barbara Soalheiro, fondatorul MESA, Kimberley Motley, avocat pe drepturile omului, Danilo Maldonado Machado, disident cubanez, Peter Conrads, Co-fondator + Managing Director, SLOW, terapeut specializat în relații + autor, Maria Toorpakai Wazir, jucătoare de squash, Ian Daly, Head of Brand Strategy, Live Nation, Ayesha Gulalai Wazir, om politic și activist, Pete Davis, scriitor & civic performer.

 

Stați cu ochii pe pagina evenimentului de pe Facebook, unde apar constant informații despre ce se va întâmpla la final de septembrie la Muzeul Național de Artă (27-30 septembrie, de joi până duminică): UNFINISHED 2018.

 

Accesul la festival se face pe bază de invitație directă, recomandare sau prin completarea acestui formular, în limita locurilor unfinished.ro/join. Fiind vorba despre un festival multidisciplinar, organizatorii recomandă participarea la mai multe sesiuni.

Programul îl găsiți aici: program #UNFINISHED

 

Ne vedem acolo!

 

 

 

Be happy & kind,

Oana

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!