Educatie in natura. Imagini dintr-o copilarie pe care ne-o dorim

Cu mult inainte sa decidem la ce gradinita va merge David, am salvat in computer pozele de mai jos. Poze de care as fi avut si eu daca in copilaria mea ar fi existat tehnologia de astazi. 🙂

Sunt poze care vorbesc despre bucuria lucrurilor simple si despre cat de natural trebuie sa se intample (chiar si) educatia. Poze care te fac sa te gandesti de cate ori ai umblat tu cu picioarele in balti si de cate ori ai stat in spatele blocului, la joaca, in zapada, de cate ori te-ai jucat in noroi si de cate ori te-ai plimbat fara sa te uiti la ceas, de cate ori ai cules cu bucurie frunze de toate marimile si culorile si de cate ori ai luat-o o buburuza in grija, cantandu-i “Gargarita, rita” pana si-a luat zborul.
Desi nu pare, imaginile de mai jos sunt de gradinita si de la scoala, din timpul programului de invatare – un tip de invatare care pune in centrul atentiei natura, cu tot ce are ea mai bun.

Imi doresc pentru copilul meu, mai mult decat sa invete engleza, germana, robotica, informatica si alte stiinte exacte, sa stie sa se bucure de frumusetile mici ale lumii asteia. Sa stie sa protejeze o gargarita, sa imbratiseze un copac, sa mangaie o frunza. Sa se bucurie de natura. De acolo incepe totul.

Va las mai jos cateva imagini cu micuti care merg la gradinite de tip “forest kindergarten” din mai multe orase ale lumii. Ultimele din galerie sunt imagini din Bucuresti.

PS: Acest articol este o avanpremiera la textul detaliat despre ce inseamna conceptul “forest kindergarten”. Un articol in care voi incerca sa le raspund tuturor celor care m-au intrebat, in privat, ce se intampla la gradinita unde merge David si de ce merg copiii la padure, dar si celor care nu m-au intrebat, dar sunt curiosi.

 

Iar aici va las un reportaj despre o zi la gradinita intr-o padure din Danemarca. Intr-o zi cu 5 grade Celsius.

Fotografii: natureandeducation.com, forest-kindergarten.co.uk, upworthy.com, gradinitabergman.ro

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!