Când băieții fac teme. Singuri.
Recunosc, nu știu dacă e de la noi sau e de la ei, dar băieții noștri sunt greu de satisfăcut cu joaca și învățarea făcute în spațiu închis. O fi și de la faptul că merg de mici la o grădiniță în care marea parte a timpului – inclusiv învățarea – o petrec în aer liber, în curte sau în pădure, o fi și de la faptul că se joacă afară, de mici, zilnic, indiferent că e soare, că e frig, că plouă ori ninge. Sau o fi pur și simplu de la faptul că sunt copiii a doi părinți care, când erau și ei copii, se jucau numai afară – în drum, în spatele blocului sau pe coclauri.
Cert e că, dacă stau în casă, David și Cristian trebuie să facă mereu ceva. Și dacă nu le captezi atenția cu lucruri interesante, de obicei se descurcă să facă ceva pozne. Mari, foarte mari, foarte-foarte mari. ? Bine, mai există și varianta să le dai acces la laptop, și nu te mai deranjează. Dar cum varianta asta nu-mi convine pe termen lung, căci am timp mai fără limită la ecrane și nu a fost bine deloc, caut mereu să le umplu timpul (care le rămâne după grădiniță), cu tot felul de idei care să le placă. Recunosc, deseori caut idei care să-i țină ocupați și fără mine. Mai am și eu treabă sau poate gătesc sau poate vreau să respir. ?
În ultima vreme, băieții s-au obișnuit să-și printeze singuri fișe din laptop și să se descurce. Impropriu zis fișe, desigur. Cristianul zice că “fac teme”. Își printează jocuri (“Găsește diferențele” e unul dintre preferate), desene de colorat, dar și pagini de completat vorbe și de lipit pe frigider (exact, pagini cu „te iubsc, mama”), personaje de decupat și de lipit pe pereți (desigur, cu dinozauri).
Tot singuri aleg imaginile pe care să le pună pe scrisorile pentru prieteni. Da, s-a ajuns acolo: David e la vârsta la care scrie scrisori pentru prietenii lui. Acum, ne pregătim să facem scrisori pentru verișorii din Italia și din Anglia, căci nu ne vedem nici de Paști, din cauza pandemiei.
Și nu că sunt eu ambasador pentru multifuncționalul EcoTank, dar aparatul acesta chiar mă ajută enorm să-mi văd de treabă cât ei își văd de treabă. David e la butoane: el alege imaginile și jocurile, el dă print, el selectează numărul de exemplare de printat, Cristianul e la preluare: nu trece nimeni de el și doar el poate scoate din imprimantă fișele de joacă. În caz că e nevoie, tot ei umplu cu cerneală rezervoarele multifuncționalului, că doar e ușor și nu au ce să strice.
Și cred că, hârtia ar fi o mai mare problemă decât capacitatea de printare a imprimantei. Cum v-am mai spus și într-un articol anterior, imprimanta noastră Epson EcoTank poate printa până la 8.100 de pagini alb-negru sau 6.500 pagini color, ceea ce mă ajută să stau liniștită că băieții vor avea de colorat muuulte fișe. Cerneala cu care vine în pachet este echivalentul a 82 de cartușe de cerneală clasice. Și v-am mai arătat, băieții știu deja să umple singuri rezervoarele de cerneală.
Singura mea grijă rămâne să le asigur linkuri de unde să downloadeze/ printeze în siguranță ce ai nevoie (de exemplu, ultimele dăți au ales fișe de colorat și de decupat de aici) și, evident, să le pun la dispoziție topul de hârtie.
Nu știu cât va ține magia cu fișele astea, dar mi se pare un antrenament de independență bun pentru când va începe școala. Când eram eu elevă, mă descurcam singură cu temele, și tot asta îmi doresc și pentru ei. Atâta doar că eu îmi printam fișele la internet cafe-ul din spatele blocului, cu 50 de bani foaia, nu acasă, gratis. ?
Timp de șase luni, vă voi povesti cum folosim EcoTank la muncă și la joacă, de ce ne place și la ce ne ajută și cum. Detalii tehnice mai multe și informații referitoare la performanțe și la preț, aici și aici.
#EpsonAmbassador #EpsonEcoTank #Ad
Leave a Reply