#CeCitim. (12) Idei de lectură de la Bianca Sîrbu

Cred în oameni și în recomandările de lectură pe care mi le fac ei. Cu foarte puține excepții, n-am avut niciodată de pierdut în povestea asta, așa că m-am gândit că n-ar fi rău să adun aici recomandări de lectură ale unor oameni faini pe care îi știu – va fi o agendă mereu actualizată de lectură pentru mine și pentru cine mai dorește.

În fiecare săptămână, vinerea, va exista pe Happytude un top 5 recomandări de carte de la câte cineva. Sper să vă placă și să vă inspire la lecturi cu miez.

Săptămâna asta, idei de lectură de la Bianca Sîrbu, om de comunicare și o tipă tare faină.

 

Recunosc că sunt un șoarece de bibliotecă ce devorează tot ce prinde-n cale/ mână, așa că cele cinci cărți nu sunt cu clasament (coborâri, urcări, staționări), ci alese fix random.

 

„Povestea noului nume” – Elena Ferrante

Este al doilea volum ce face parte din tetralogia scrisă de către Elena Ferrante (pseudonim). O să punctez câteva elemente-cheie ce compun structura lucrării: prietenia dintre cele două prietene (Lila și Elena), mahalaua, dialogul interior scris extrem de direct și deschis. Mi-au plăcut foarte mult primele două volume citite, cred că naturalețea cu care sunt scrise te face să nu te oprești din citit până nu le termini. 🙂

 

L’homme qui marchait dans sa tête – Patrick Segal

O lecție de viață, o autobiografie a unei persoane care face înconjurul lumii, deși se află într-un scaun cu rotile. Un jurnal extrem de fain scris, în care se împletesc lupta interioară cu aventura călătoriilor.

 

„Revoluția iubirii” – Gáspár György

O carte pe care, recunosc, am citit-o într-un weekend. Mi-a plăcut faptul că nu există doar teorie, ci și multă aplicabilitate vizavi de problemele de cuplu. Practic, sunt două planuri care se suprapun, cel teoretic, bazat pe studii științifice, și cel practic, concret. Foarte fain scrisă, te îndeamnă la toleranță în cuplu, love is all we need. 🙂

 

„Trei săptămâni în Anzi” – Marius Chivu

M-a frapat faptul că toată aventura este descrisă foarte în detaliu, prin relațiile interumane, prin trăirile lor (autorul, alături de camaradul său), prin felul în care se descurcă fară să apeleze la tehnologie; practic, un călător adevărat. Nu mai pun la socoteală imaginile, realizate chiar de către autor. Recomand cartea, cu mare drag.

 

„The corrections” – Jonathan Frazen

Un autor pe care îl îndrăgesc foarte tare. O poveste de familie, dar nu într-un registru normal, ci mai degrabă nevrotic, cu multe limitări impuse de către părinți celor trei copii, care, la rândul lor ajung să eșueze pe toate planurile; latura sufletească lipsește cu precădere. Este interesant felul în care sunt construite personajele, cum ajung să se suprapună planurile, cât de diferite și, totuși, cât de clare sunt compuse caracterele lor.

 

Te invit să citești și episoadele anterioare din seria #CeCitim, cu recomandări de lectură de la oameni faini:

(1) Propuneri de la Ana-Maria Onisei, aici

(2) Propuneri de la Alexia Udriște-Olteanu, aici.

(3) Propuneri de la Petronela Rotar-Cotoban, aici.

(4) Propuneri de la Liviana Rotaru, aici.

(5) Propuneri de la Anca Neagoe, aici.

(6) Propuneri de la Corina Bratu, aici.

(7) Propuneri de la Jamilla Azazi, aici.

(8) Propuneri de la Ana Barton, aici. 

(9) Propuneri de la Irina Ionescu Homoriceanu, aici.

(10) Propuneri de la Raluca Buzea, aici.

(11) Propuneri de la Natalia Ștefăniță, aici. 

 

 

Foto: arhiva personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!