Cei mai simpli biscuiți
Există niște biscuiți care se numesc „Biscuiți 100”, am aflat și eu, de curând. Se fac ușor, îi poate face orice mamă/ tată cu puțin timp și chiar mai puțină îndemânare și sunt foarte buni pentru bebeluși și copii, dacă vreți să le dați o gustare OK, fără zahăr și alte prostii (când nu vor fructe). Se numesc „Biscuiți 100” fiindcă au doar trei ingrediente, a câte 100 de grame fiecare: 100 gr faină, 100 gr unt rece, 100 gr brânză de vaci.
I-am făcut și eu, deja de două ori într-o săptămână, și am zis să dau rețeta mai departe, poate mai sunt și alți oameni care trebuie să facă ceva bun, dar (mai) sănătos, pentru copii. Bine, confirm că sunt OK și pentru adulți.
Ca idee, lucrurile sunt mai mult decât simple: cântărești ingredientele, le amesteci rapid (cu mâna), apoi lași aluatul la frigider minimum 30 de minute (dar poate fi și o oră sau o noapte).
Ca o paranteză, mie mi s-au părut prea grași în varianta 100/ 100/ 100, așa că am ajustat cantitățile și am folosit: 120 gr de faină, 120 gr de brânză, 60 gr de unt nesărat (80% grăsime).
După ce a stat la rece, aluatul se întinde ușor (1 cm grosime, ideal), biscuiții se decupează fără probleme (operațiunea asta se poate face cu forme speciale, dar și cu ajutorul unui pahar mic, de vișinată sau de shot); la final, se ung cu gălbenuș crud și, dacă există cerere, chef și materie primă, se presară semințe (susan/ mac), ba chiar merg și cu parmezan – pentru copiii mai mari și pentru adulți; apoi se coc și aia e.
De copt – la 160° C zice la rețetă, timp de vreo 15-20 de minute (sau până se fac aurii, te prinzi, nu-i cu filosofie aici). Ideal, când sunt gata, se lasă la răcit pe un grătar și apoi se mănâncă pe îndelete, dar eu nu știu exact cum decurg aceste etape. La noi, după ce sunt gata, stau cu ei la geam, să se răcorească rapid, în timp ce băieții mă întreabă non-stop de ce durează atât.
Be happy & nice, poftă bună și sănătate,
Oana
Leave a Reply