#CeCitim, acum și pentru părinți. Un proiect nou pe care abia îl aștept

Proiectul #CeCitim a început, inițial, cu gândul unui articol de vară, cu recomandări de carte de la oameni care îmi plac și care știu că citesc mult și bun. Dar fiindcă mulți au răspuns pozitiv invitației și s-au arătat încântați de un asemenea demers, am decis să transform proiectul de lectură de-o vară într-unul a la long, care să țină, deci, cât va vrea Dumnezeu și cât vor exista cărți (bune) pe pământ. 🙂 M-am minunat de câtă lume a citit articolele cu recomandări de carte și mai ales câtă lume le-a dat mai departe (puteți descoperi aici primele 6 episoade).

Și combinând bucuria acestui demers cu o idee ce nu-mi dă pace de ceva vreme, am hotărât ca, din luna septembrie, să existe pe blog și o rubrică specială cu recomandări de carte pentru părinți. Nu le voi spune cărți de parenting, pentru că încerc să evit, pe cât posibil, termenul, căci e atât de obositor de mult folosit peste tot și de către toată lumea. Le voi spune simplu, deci, cărți pentru părinți. 🙂

Pentru părinți care vor să-și crească copiii sănătos și frumos și mai ales care nu aleg mereu să-i încadreze pe cei mici ai lor în șabloane de creștere a copilului perfect. Pentru părinți care sunt conștienți că pentru a crește pui de oameni buni trebuie să se cunoască mai întâi pe ei, să se cunoască bine, să se accepte și, dacă e cazul, să se vindece de anumite probleme mai mult sau mai puțin vizibile. Pentru părinți care știu că nu există perfecțiune și nici nu tânjesc după ea. Pentru părinți care pun mai presus de toate ceea ce simt, nu ceea ce spune lumea că e bine să simți.

 

În fiecare săptămână, deci, veți găsi pe blog o recomandare de carte care vă va ajuta să vă fie (un pic) mai bine și mai ușor ca părinți ai oamenilor care vin pe lume în vremurile astea. O carte pentru mame și pentru tați, căci și unii și alții sunt responsabili pentru copiii cărora le dau viață, care să le lumineze, poate, existența sau măcar să le răspundă la o întrebare ori cel puțin să-i facă să înțeleagă un gest, o emoție, un gând de care se lovesc în vreun moment al vieții lor de familie.

Recomandările de carte pentru părinți vin de la cineva care a citit mult și care lucrează, zi de zi, și cu copiii, și cu părinții, Adina Horga (despre care am scris aici).

Și cu ocazia asta mă apuc și eu de citit cărți pentru părinți, căci prea am amânat momentul (și cum mulți dintre voi mi-ați recomandat să o fac, iată că mă apuc de treabă). 🙂

 

Be happy & nice,
Oana

 

Foto: pixabay.com

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!