Despre mine

Foto: Tudor Vintiloiu
Foto: Tudor Vintiloiu

Sunt jurnalistă din vara lui 2004. Am început să scriu la Evenimentul zilei, iar primele texte le-am scris de mână, pe coli albe. Când colegii mei – care erau angajați (eu am fost, inițial, doar o studentă în practică) și aveau computere – ieșeau la fumat, le ocupam repede locul și îmi treceam știrile, relatările, reportajele “pe curat”. În redacția Evenimentul zilei am lucrat, zi de zi, plus multe weekenduri, mulți ani la rând.

În 2010, am descoperit un alt tip de jurnalism, cel care pune mai presus de toate povestea, un tip de jurnalism făcut mai pe îndelete (cum nu prea se întâmpla în presa cotidiană din care veneam și cum nu se prea poate, de obicei, la un ziar 🙂 ). Atunci am ajuns în redacția Adevărul, unde am scris la ziarul de weekend.

De la Adevărul, am trecut la presa glossy, iar unele dintre cele mai frumoase și mai dragi texte le-am scris pentru revistele Esquire, Unica, Femeia. și Marie Claire (unde am fost, pe rând, redactor, editor, editor coordonator).

În 2015, am devenit mamă și am început să scriu cel mai frumos articol al meu – povestea lui David. Acesta a fost și anul în care am început și blogul Happytude, care găzduiește, între altele, frânturi din copilăria lui David.

În 2017, s-a născut Cristian, fratele lui David, și povestea se scrie acum cu dedicație pentru doi băieți, nu doar pentru unul. 🙂

Happytude a apărut după multe luni, ba chiar ani, în care mi-am făcut curaj. Curaj nu să îl urc online, ci să îmi găsesc mereu timp să mă dedic lui. Pentru mine, a fost mai ușor să fac un copil decât un blog, culmea. Atât de ușor a fost, încât acum mă pregătesc să îl primesc în viața mea pe al doilea. 🙂

Happytude este locul în care se vor strânge povești și simțiri despre mine și despre ai mei, dar mai ales despre oameni pe care îi cunosc sau pe care mi-aș dori să îi întâlnesc. Aici voi scrie mereu ce am învățat de la mine și de la alții, despre mine și despre alții.

Happytude va fi locul de întalnire a jumătăților pline de tot felul – oameni, lucruri, locuri.

Mă bucur că sunteți aici, sper să vă placă. Sau cel puțin să nu vă lase indiferenți poveștile mele. 🙂

***

toate textele publicate pe acest blog au copyright Oana D. Botezatu și nu pot fi folosite fără acordul explicit al autoarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!