ce mai fac la Cup & Candle

“Ne uităm uneori la noi și ni se pare că ne terminăm acolo unde se termină corpul nostru. Dar nu e așa deloc.

Uitați-vă la lumânările pe care le-ați făcut voi astăzi și gândiți-vă că ele vor ajunge la peste 1000 de km distanță, în Ucraina. Și, odată cu lumânările astea, vor ajunge și emoțiile voastre, trăirile voastre, gândurile voastre, voi înșivă.

Nu ne terminăm niciodată acolo unde se terminăm corpul nostru”.

Așa ne-a făcut Anna Ulianko să plângem, azi.

Dar nu numai așa.

Ne-a mai zis, printre altele, că, atunci când primești ceva, ți se umplu palmele. Dar când dăruiești, ți se umple sufletul. O să țin minte vorba asta mult timp.

Anna este psiholog și terapeut. S-a născut în Ucraina și tot acolo a profesat până anul trecut. De când a început războiul, s-a mutat în România. Unde a luat-o de la zero. Sau minus 1. Sau minus 100. Sau cine știe cum se zice când fugi de război și o iei de la capăt în altă lume.

Anna a avut ideea de a face, împreună, românce și ucrainence, lumânări pentru oamenii de la ea de acasă, care nu mai au curent electric de luni de zile. Și nici nu vor avea prea curând.

Așa că ne-am adunat și am făcut lumânări. Lumânări cu emoție și gând bun. “Dăruim lumină pentru pace” am scris pe etichetă, iar când am tradus textul, la atelier, mi și ni s-a făcut pielea de găină.

D ă r u i m l u m i n ă p e n t r u p a c e.

A fost tare emoționant azi la atelierele de turnat lumânări pentru Ucraina.

Emoționant, fiindcă am dat un sens mare unui lucru mic: 120 de ml de ceară parfumată, 24 de ore de lumină. Fiecare dintre noi a dăruit o zi de lumină.

Emoționant, fiindcă am avut în față peste 50 de oameni care și-au rupt din timpul lor fără să ceară nimic la schimb. Ce lucru mare și rar.

Emoționant, fiindcă, deși am stat în picioare mai bine de jumătate de zi, nu am simțit oboseală, nu am simțit altceva decât o imensă recunoștință pentru că sunt și pot.

Tare fericită sunt că am putut trăi ziua de azi.

Și îi mulțumesc (deja) prietenei Alina Elena, de la Pentru Bine, că s-a gândit că pot da o mână de ajutor.

Dar și minunaților oameni care au venit să ne dea o mână de ajutor ca să dăm o mână de ajutor 😁, Alina ChiticaruBogdana DobreRoxana Anghel-Oproiu & Alexandra, fiica ei, Madalina AvramescuIuliana StoicaIleana Sebe. 💛💙

*Evenimentul a fost găzduit de Centrul Comunitar Zi de BINE, cărora le mulțumim

**La lumânările făcute astăzi, se vor mai adaugă și altele: unele din partea noastră, echipa mică de la Cup & Candle, și unele din partea celor care au donat/ donează bani la Pentru bine special pentru acest proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!