Alpin Film, festival de mare altitudine

Orasul Predeal va gazdui editia pilot a evenimentului ALPIN Film Festival, primul festival international de film, carte si fotografie, destinat promovarii culturii si civilizatiei montane din Romania. Daca va tenteaza, rezervati in agenda datele de 4, 5 si 6 martie.

Desfasurat in orasul aflat la cea mai mare altitudine din tara, evenimentul va reuni timp de trei zile, proiectii de film, expozitii de fotografie, lansari de carte, dar si un salon de carte montana.

 

 

Partia de la Clabucet Sosire va deveni, pentru doua seri, un imens cinematograf in aer liber, proiectiile fiind realizate cu ajutorul celui mai performant echipament video mobil din Romania. Programul cuprinde si proiectii indoor, in Sala de Sport Predeal, cu o capacitate de 400 de locuri, unde intrarea este libera.

Selectia de filme aduna cele mai bune productii internationale de film din ultimii ani, ce au ca subiect principal muntele si valorile pe care acesta le inspira: pasiune, aventura, ecologie, turism, solidaritate si respect.

Printre filmele selectionate se numara documentarul austriac STREIF – One Hell of a Ride, despre cea mai spectaculoasa cursa de coborare din lumea schiului alpin, cea de la Kitzbühel sau VALLEY UPRISING, un documentar considerat drept cel mai bun film despre alpinism realizat vreodata, ce vorbeste despre istoria alpinismului din SUA.

Editia din acest an propune, in premiera in Romania, o expozitie-eveniment, cu fotografii ale primelor cabane din Carpati, incepand cu sfarsitul secolui 19, precum si o serie de fotografii-document din colectia Roland Welkens, ce recupereaza vizual cucerirea unui traseu mitic din Masivul Bucegi, in 1956 – traseul Fisurii Albastre, pe cale directa.

 

 

 

Foto: Primaria Predeal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!