#Campanie. Trimite un copil la liceu

Doar unul din patru copii din mediul rural face mai mult de opt clase, asa ca e cazul sa te implici: trimite un copil la liceu. Campania „Vreau in clasa a noua” isi propune sa ajute copiii fara posibilitati financiare sa mearga mai departe la studii, la liceu, iar tu poti fi de ajutor. 🙂

In luna octombrie, pentru al optulea an consecutiv, KFC si Pizza Hut sprijina programul World Vision – „Vreau in clasa a noua” printr-o campanie de strangere de fonduri in toate restaurantele din tara. Campania are ca scop sustinerea a cel putin 75 de copii cu posibilitati financiare limitate, din zonele rurale ale Romaniei, pentru a-si continua studiile la liceu

Astfel, intre 1 si 31 octombrie oricine poate dona in urnele special amenajate din restaurantele KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery, fara a fi nevoit sa cumpere ceva.

Programul s-a desfasurat si anul trecut, cand – mult peste asteptari – s-a strans suma record de 75 000 de euro. Asta a facut ca 93 de copii sa-si poata continua studiile la liceu, cu 23 mai multi fata de obiectivul initial.

Fiecare elev din program este sustinut cu o bursa lunara de 250 de lei, pe toata perioada liceului, pentru a acoperi cheltuielile specifice scolii.

In cei sapte ani de desfasurare a campaniei „Vreau in clasa a noua” , 717 copii au fost ajutati sa-si continue studiile. Mai mult decat atat, toti elevii de clasa a 12-a din program au promovat examenul de Bacalaureat si 35 dintre acestia au devenit studenti. In total, 207 copii sustinuti de World Vision au urmat o facultate precum cea de Matematica, Constructii de Masini, Marketing, Arte Plastice, Geografie, Drept sau Medicina.

Poti trimite si tu mai departe mesajul campaniei prin intermediul canalelor de social media, folosind hashtag-ul #anideliceu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!