cinci

Nu știam, înainte să vină pe lume, dacă-i fată sau băiat, dar, de fapt, cam știam că nu-i fată. Așa că, atunci când medicul mi-a zis că-i băiat, acum cinci ani, nu m-am mirat.

Copilul nostru cel nou nu avea nume pregătit dinainte, dar am găsit cel mai bun nume pentru el a doua zi de la naștere. Inițial am vrut să-i spunem Teodor, dar ne-am răzgândit fix înainte să-l declarăm ofical. I-am zis Cristian.

Îi spunem însă, cel mai des, Cristianul.

Iar el se semnează Cris. Cu S scris invers.

David îl strigă Cristik și Cristi. David e singurul căruia îi dă voie să-l strige Cristi.

Cristianul, acest copil care nu a prea zâmbit în primele luni, dar acum nu se oprește din râs. Cel care râde cu hohote. Care e pus mereu pe șotii și care face glume foarte reușite. Care se enervează și apoi strigă și apoi își cere scuze și apoi o ia de la capăt, dar, la final, se lasă împăcat ușor.

Cristianul, acest copil pofticios și bucătar. Care face și mănâncă omletă cu parmezan. Care știe să facă clătite și nu greșește ordinea ingredientelor. Care, după ce gustă din ceva, îți spune cum a fost gătit – fiert, prăjit, condimentat cu ce și cum. Care știe diferența dintre mărar, pătrunjel și leuștean după miros. Care se uită la rețete la Carolina Gelen și apoi înghite în sec.

Cristianul, cel care nu renunță niciodată prea ușor. Care știe exact ce vrea și se ține scai de tine până obține. Care știe ce-i place și te trage de mânecă să fii acolo pentru el. Care nu te lasă să nu fii prezent. Care te strigă și de 50 de ori, fără pauză, dacă are treabă cu tine. Care nu s-a jucat niciodată cu jucării de bebeluși. Care îți dă să mănânci din prăjitura lui cu ciocolată. Care bea ceai de fructe din ceașcă mică, pentru că-i place ceaiul cald. Care nu se culcă niciodată supărat. Care, dacă visează ceva, se trezește și-ți povestește. Care vorbește și ziua, dar și noaptea. Care e tot numai blândețe, încredere și iubire.

Cristianul, cel care, acum 5 ani, a venit pe lume ca să-mi demonstreze că știu exact cum să iubesc doi copii deodată. Pe amândoi la fel și pe fiecare diferit.

La mulți ani, Cristianule, ești tot numai inimă, te iubim mult. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!