#HaiLaTeatru. Spectacolul „Cea mai puternica”, in cadrul FNT

Spectacolul „Cea mai puternica”, de August Strindberg, a fost selectat de catre criticul de teatru Marina Constantinescu, directorul artistic al Festivalului National de Teatru, pentru editia cu numarul 25 a FNT-ului.

„Intr-o lume care te obliga la tot pasul sa fii puternic, sa faci fata, sa nu te opresti, sa fii devine o problema, o tara. Spectacolul Cea mai puternica nu vorbeste despre putere, ci dimpotriva despre forta vulnerabilitatii”, spune actrita Antoaneta Cojocaru.

Povestea spectacolului porneste de la un fapt banal, aproape cotidian. Doua femei care iubesc acelasi barbat se opresc din drumul lor obisnuit, pentru ca nu mai inteleg pana unde poti merge in numele iubirii, unde apare singuratatea si mai ales unde pleaca atunci cand pleaca celalalt. Intr-un an in care s-a vorbit mult despre feminism, acest spectacol este unul dedicat barbatilor.

Spectacolul „Cea mai puternica”, in traducerea lui Carmen Vioreanu, le are in distributie pe Mihaela Teleoaca (Doamna X) si Antoaneta Cojocaru (Domnisoara Y). Scenografia este semnata Vladimir Turturica, iar coregrafia ii apartine Ioanei Marchidan.

Laboratorul condus de actrita Antoanteta Cojocaru este una dintre cele mai recente productii ale Teatrului de Comedie (Sala Noua), iar in FNT are patru reprezentatii. Doua au avut loc in weekend, iar doua sunt programate pentru marti, 27 octombrie – orele 21:00, si miercuri, 28 octombrie – orele 18:00. 

Biletele se pot achizitiona de pe platforma www.mystage.ro. Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina de Facebook a spectacolului Cea mai puternica.

 

 

Foto:  Cea mai puternica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!