#ImiPlace. Jucarii pentru copii, de la Mame de Poveste

O mai stiti pe Alexandra, #MamaInAltaTara din Grecia? 🙂 Alexandra este una dintre fondatoarele proiectului Mame de Poveste, un proiect tare simpatic si drag mie, cu jucarii pentru copii si carti speciale.

Pentru ca sunt mari sanse sa placa si altora, am rugat-o pe Alexandra sa ne spuna cateva cuvinte despre Mame de Poveste. 🙂

 

Mame de Poveste e un proiect de suflet care s-a nascut dintr-o idee ratacita, candva la ceas de seara cand puiul meu astepta sa-i citesc. Ce-ar fi daca jucaria preferata ar avea povestea ei? Tiparita si pregatita de lectura zi de zi, seara de seara? Ce-ar fi daca povestile ce se plimba-n minte-mi prind viata si forma pufoasa, de plus, de tinut in brate? Si de aici pana la a da un nume si un drum ideei n-a mai fost decat un pas.

Jucarii si carte de povesti de la Mame de Poveste3
Max si Mara, personaje de poveste

O jucarie cusuta cu drag, povestea ei intr-o carticica frumoasa, colorata, si amandoua intr-un saculet pictat manual. Mame de Poveste exista de mai bine de un an si in prezent galeria noastra contine sase personaje, unul si unul, cu ale lor povesti cu talc.

Ne plac jucariile pentru copii – nu, noi nu avem personaje doar pentru fetite sau doar pentru baieti, ne place sa incurajam indraznetii si gandurile zburdalnice.

Jucarii si carte de povesti de la Mame de Poveste4
Gainusa de poveste

De ce sa cumperi un cadou de la Mame de Poveste? “Pentru ca-s unice. Fiecare jucarie e croita si cusuta de mana, fiecare saculet e pictat unul cate unul. Povestile sunt si ele franturi de suflet si episoade care s-au nascut din viata de zi cu zi. Ganduri carora le-am dat voce, pentru baietelul meu, istorioare cu care el creste zi de zi si pe care vreau sa le dau mai departe. Sa se bucure si altii de ele.”

 

Mamele de Poveste au fost trei, apoi doua, iar acum sunt din nou trei.

Alexandra, mamica lui Ionut, calatoare si momentan localizata pe o insula-n Grecia, a avut ideea proiectului. Ia personajele, se joaca putin cu ele pana ajunge sa le cunoasca mai bine dupa care le scrie povestea. Fara ea, jucariile ar fi doar jucarii.

Vera deseneaza, taie, coase. E talentata foc si are maini de aur. Pune suflet in tot ce face si-i harnica tare. Fara ea, povestea ar fi doar poveste si ce pacat ar fi, nu?

Alaturi de ea e Reli, sprijin la cusut. Pentru ca patru maini fac mai mult ca doua si cand doua suflete frumoase-s alaturi, nimic nu le sta in cale.

Astea suntem noi trei. Mame de proiect de Poveste.

 

 

Jucariile pot fi comandate trimitand un mesaj la adresa mamedepoveste@gmail.com. Puteti citi mai multe despre ele pe www.mamedepoveste.com si pe pagina de facebook.

 

 

 

Foto: Mame de Poveste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!