Let’s Do It, prima aplicatie de mobil pentru raportarea deseurilor

Aveam zece ani cand tata a plecat la munca in Austria, dar tin minte perfect cand s-a intors, dupa sase luni, si a umplut sufrageria de dulciuri si sapunuri Fa. 🙂 L-am intrebat atunci, in sufragerie, cum e ACOLO? Cum e in alta tara? “Stiti de ce nu suntem noi nemti? Ca la ei poti sa lingi miere de pe jos, asa e de curat”, mi-a zis. ACOLO a vazut tata pentru prima oara un om care a ridicat de pe jos, de pe trotuar, o hartie care nu ii apartinea.

La noi nu lingi miere de pe jos nici acum, desi au trecut 20 de ani. E adevarat, vad adesea prin parc oameni care ridica ambalaje de chipsuri din care nu au mancat, dar vad si mai multi care lasa hartii si PET-uri si mucuri de tigara in urma lor de zici ca-s personaje din Hansel si Gretel. Chiar zilele trecute circula pe Facebook o fotografie cu un munte de gunoaie adunate, peste weekend, la Babele. Cam cata lipsa de bun-simt sa ai? Daca ai urcat cu sticla plina dupa tine ti-e greu sa cari PET-ul gol inapoi? Sau ambalajul de la ciocolata? Nu-i greu, dar de ce sa nu-l lasi in drum, sigur face cineva curat in urma ta, nu? 🙂

Pai, cam da. Pana mai creste cota de bun-simt, mereu se va gasi cineva care va face curat dupa tine. 🙂

In ajutorul celor care strang de pe urma celor care nu strang (ca sa nu le zic melteni) vin oamenii de la Let’s Do It Romania, care au gandit prima aplicatie de mobil pentru raportarea deseurilor. Practic, cand vezi gunoiul – in spatele blocului, in drumul spre parc, in munti, la mare etc. – , il pozezi si il marchezi pe Harta Deseurilor si Let’s Do It se ocupa sa anunte autoritatile si sa le bata la cap sa curete in maximum 30 de zile, asa cum zice legea. Tu vei fi tinut la curent cu statusul sesizarii pana cand zona va fi curatata.

Ca sa poti fi voluntar digital Let’s Do It trebuie sa descarci aplicatia de pe Google Play, cu ajutorul telefonului mobil, la acest link. Harta Deseurilor poate fi accesata si online pe site-ul Let’s Do It.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!