Un astronaut a reusit sa creasca prima floare in Spatiu

Vesti bune pentru astronauti! Alimentele speciale folosite in Spatiu (uscate prin inghetare) pot fi in curand de domeniul trecutului, datorita incercarii reusite a astronautului Scott Kelly care a crescut o floare, pentru prima data in Spatiu.

Kelly, desi astronaut, nu este chiar strain de horticultura. Anul trecut el a reusit sa creasca salata la bordul Statiei Spatiale Internationale. Iar acum si-a folosit gradina de legume cu gravitatie zero ca sa creasca niste Carciumarese – flori comestibile, folosite mai ales in salate. Prima floare a inflorit pe 16 ianuarie 2016. 🙂

Avand in vedere ca astronautii sunt inca dependenti de alimentele speciale, astfel de experimentear putea fi vitale pentru viitoarele misiuni spatiale – le-ar permite astronautilor sa foloseasca surse de hrana regenerabile.

NASA spera sa repete succesul si in 2018, cand va incerca sa creasca rosii (pana la urma, daca functioneaza cu cartofi, de ce sa nu mearga si cu rosii? Daca ati vazut filmul Martianul, stiti ce zic 🙂 ). Apoi, tot ce va trebui sa faca este sa inventeze un dressing, care sa nu se disperseze atunci cand va incerca sa il puna peste salata.

prima floare crescuta in spatiu_

prima floare crescuta in spatiu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!