Am făcut ceva frumos: #ImAMother by Cup & Candle

Pentru toate mamele care au fost întrebate mereu “Ce face bebe?” și foarte rar sau niciodată “Dar tu ce faci, cum ești, ești bine, ai nevoie de ceva?”.
 
Pentru toate mamele puse la zid când au plâns sau s-au plâns, “Hai, dragă, că au mai crescut și altele copii, ce te tot tânguiești?”.
 
Pentru toate mamele care găsesc rar, foarte rar sau deloc timp pentru ele, măcar 5 minute pe zi, nu mai spun o plimbare singură în parc sau oriunde.
 
Pentru toate mamele care, după ce nasc, nu se mai văd și nu se mai simt frumoase, deși sunt, chiar sunt, chiar dacă au câteva kilograme în plus. O idee ar fi să le spuneți că-s frumoase, știți, nu?
 
Pentru toate mamele care uită să se oprească, să respire, să zâmbească, să se bucure, să ia o pauză. Să ia o mică pauză.
 
Pentru toate mamele care se simt roboți puși mereu la treabă, de alții sau de ele însele, roboți care nu au buton de pauză, Dumnezeu știe de ce.
 
Pentru toate mamele cărora li se pare că lucrurile nu ies niciodată ca la manual sau ca pe site-urile de parenting, și chiar nu ies, dar asta li se întâmplă tuturor, asta-i știrea.
 
Pentru toate mamele care se întristează de fiecare dată când cineva le spune “Hei, acum ești mamă, asta e, nu mai poți să…”, de parcă totul se reduce la a fi mamă și toate celelalte se anulează instant după ce ai un copil în brațe.
 
Pentru toate mamele care știu că fiecare zi e mai ușor de dus dacă își pun un pahar cu vin. Oh, mult mai ușor.
 
Pentru toate mamele care nu sunt perfecte, dar sunt bune fix așa cum sunt, deși ele nu cred asta niciodată.
 
*
Pentru toate aceste mame în care m-am regăsit și mă regăsesc – și pentru multe alte mame despre care nu-mi aduc aminte acum, dar se știu ele 🙂 -, pentru toate, deci, am făcut seria de lumânări Cup&Candle by Oana Botezatu cu mesaje #ImAMother. Lumânările se găsesc și în shop, pe www.cupcandle.ro, AICI
 
Lumânările acestea și le pot cumpăra femeile singure, dar și mai bine ar fi să le cumpere (și să le ofere în dar, ca un kind reminder) oamenii de lângă ele – iubiții, partenerii, soții, frații, surorile, mamele, tații, prietenii lor.
 
**
Le mulțumesc mult femeilor, mame și ne-mame, care m-au ajutat să ajung la această listă finală de mesaje pentru lumânările din această serie. Am scris vorbele de pe etichete într-o noapte, pe telefon, după ce am adormit băieții, aveam vreo 22 de variante, din care am ales, până la urmă, zece. Apoi s-a trecut la vot. 🙂 Mulțumiri speciale-speciale pentru Claudia Liute Byrne (care e o tipă foarte faine, o mamă care, între altele, a creat site-ul www.dupanastere.ro, despre care voi povesti cât de curând). Claudia m-a ajutat enorm să șlefuiesc variantele finale, iar pentru asta îi super mulțumesc. 🙂
 
Evident, mersi frumos și lui Robert, care nu-i mamă, doh, dar e cel mai tare dintre cei care ne sunt aproape la punerea în practică a tuturor ideilor noastre.
 
***
Lumânările sunt manufacturate în România, din ceară naturală de soia 100%; #ImAMother e o serie de lumânări în recipiente #upcycle, pentru care am folosit borcane de iaurt de la Laptaria cu caimac, prietenii noștri cu ajutorul cărora reciclăm & upcyclăm. ❤️
V-am zis că le găsiți AICI, da? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!