Bijuterie cu miez: boabe de aur

„Trebuie să împrăștii semințele. Să le iubești. Să ai încredere în ele. Doar așa, pot deveni tot ceea ce îți dorești.”

Sunt atât de convinsă de acest adevăr. Atât de convinsă. Acesta este și motivul pentru care dau mai departe povestea asta. Și nu doar că ideea este frumoasă și cu miez, dar interpretarea ei – într-o colecție de bijuterie contemporană – este minunată.

 

„Golden seeds” este numele unui proiect Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană, realizat în colaborare cu Școala de Valori, care va contribui la oferirea unor burse artistice în cadrul Assamblage.

Colecția preia tematica semințelor ca simboluri ale începutului – asemenea boabelor de fasole din care încolțește vrejul –, iar rezultatul arată superb. Și nu e vorba doar de niște bijuterii de autor pe care le iubești de la prima vedere, ci și de faptul că și tu poți contribui la o poveste de succes a cuiva care, poate, și-ar pierde șansa în lipsa unui sprijin real.

 

Toate vânzările pieselor din colecția „Golden seeds” vor contribui la strângerea de fonduri pentru bursele artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. Talentul care va fi „crescut” cu ajutorul acestui proiect va fi selectat ulterior din comunitatea de tineri și liceeni parte din programele de mentorat și educație non-formală ale Școlii de Valori.

 

Colecția „Golden seeds” va fi în acest weekend de târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR (5-6 mai, Teatrul Național București), urmând să fie disponibilă apoi pe platforma Assamblage (www.assamblage.org).

 

***

Assamblage – Asociatia Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, lansată în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week, este urmarea unui proiect în derulare de 7 ani. Assamblage este în prezent principala și cea mai activă platformă din România dedicată bijuteriei de autor.

 

 

Hai la AUTOR!

Peste 80 de designeri de pe cinci continente te așteaptă pe 5-6 mai 2018, între orele 10.00 și 18.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București, la o nouă ediție AUTOR. Evenimentul este dedicat tuturor iubitorilor de bijuterie contemporană.

Detalii despre eveniment poți afla de AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!