Bine am venit la FITS! Iar am venit și ce bine

Am ajuns azi, ne-am cazat, am cărat bagajele, unii dintre noi și-au cărat și pernele de acasă, nu numai hainele și periuța de dinți, am despachetat hainele – pentru că aliniere și fiecare lucru la locul lui  – și apoi am ieșit la plimbare. La pas, să dăm ceasurile peste cap, ceea ce se întâmplă mereu la #fits.

Am trecut pe la Ruxandra Predescu și am luat badge-urile (glumă internă – noi le zicem “beciuri”, căci așa le-a rămas numele de când au venit băieții prima dată la FITS: erau atât de mici, că nici nu vorbeau clar) și apoi ne-am oprit la spectacolul cu statui vivante. Pentru mine, o bucurie, căci mi-am amintit de spectacolele de la Masca (la care mergeam des în studenție). Pentru Cristian, o noutate. A fost destul de intrigat de actori, de machiaj, de costume, dar, la final, i-a plăcut și a aplaudat.

Am ajuns apoi în Piața Mică, unde băieții voiau neapărat să se joace. Și asta au făcut. 

Sunt niște jocuri interactive instalate aici, toate făcute din materiale refolosite – bobine, șepci, biciclete, ventilatoare. (Vedeți programul, pe zile & ore, în aplicația #fits sau pe sibfest.ro). 

Între timp, noi am stat la doi pași, pe terasă la NOD, unde am băut cafea și limonadă. Tot aici ne-am întâlnit și cu niște prieteni, numai bine, am adunat la băieții noștri încă doi băieți și am mai luat o cafea. Deși mergea și o sticlă de vin, după ziua asta. Dar mai aveam treabă. 

Două ore mai târziu, ne-am mutat din Piața Mică în Piața Mare, unde am stat cu gura căscată (la propriu) în fața unui spectacol cu acrobații la mare înălțime; spectacolul unei trupe din Franța – Cod roșu de acrobații (care e programat și pe 24 iunie, seara, vedeți detalii în aplicația #fits).

O oră mai târziu, am plecat spre Teatrul Radu Stanca, unde 250 de drone luminoase au făcut show în cadrul unui eveniment inedit, pe muzică special compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea pentru această ediție #wonder/ #miracol. 

Între acrobații și drone, desigur că celor patru băieți li s-a făcut foame, așa că au și mâncat. Iar noi am mai băut ceva. Limonadă, haha. 

Acum, unii dorm, căci #fits e bun la obosit copii, mulțumim frumos; iar alții fac programul pentru mâine, căci sunt atâtea de văzut, de făcut, de admirat și de aplaudat. 

#JurnalDeFITS #ParteDinMiracol #fits30


Iată câteva informații utile care vă vor ajuta să vă orientați în următoarele zile printre cele peste 800 de evenimente pe care organizatorii le-au pregătit la #fits30, ediția cu tema #Miracol/ #Wonder:

Bilete: ca să nu pierzi mult timp la cozi, recomandăm să iei bilete #online, prin sibfest.ro, entertix.ro sau direct din aplicația FITS (care este gratuită și super ușor de folosit)

Accesul în sălile de spectacol nu este posibil după începerea spectacolului. Ne ajută să nu deranjăm publicul și nici actorii de pe scenă.

Meteo: orice modificare în program a spectacolelor #outdoor va fi anunțată din timp, pe pagina oficială a festivalului. Până atunci, totul rămâne conform programului.

FITS Talks se transmite #LIVE, pe pagina festivalului, dar și pe canalul de Youtube FITS. Așa că poți s-o urmărești fie că ești la Sibiu, fie din alt oraș.

Filmarea sau înregistrarea nu este posibilă în sala de spectacol.

Vârsta: limita de vârstă este menționată pe sibfest.ro, la fiecare spectacol.

Programul complet este disponibil pe sibfest.ro/program.


Fotografii: FITS pe Facebook, Sebastian Marcovici, Ovidiu Matiu, Dragoș Dumitru/ sibfest.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!