Cămaşa omagiu de 1 Decembrie

Cred tare în patriotismul simțit cu tot sufletul, mai mult decât în cel afișat doar o dată pe an, la 1 Decembrie. Dar uneori simt nevoia să port simbolul tricolor, iar asta nu mi se întâmplă doar de Ziua Națională. Îmi amintesc cum o dată, la țară, într-o zi de vot, am văzut un om din sat îmbrăcat în costum tradițional, cu un pin tricolor în piept. Nu era mai mare de unghia mare de la mână insigna aceea, dar avea în ea atâta însemnătate.
M-am dus cu tot dragul la această amintire, când am găsit în e-mail vestea de la Braiconf care anunță cămașa în ediție limitată la 99 de ani de la Marea Unire. Este al treilea an când brandul românesc dedică un model special acestei ocazii.
Aplicat la guler și la manșete, simplu, delicat, dar atât de viu și de însemnat, tricolorul brodat transformă cămașa albă în straie de celebrare.
În 2017, designerii Braiconf au ales pentru broderie: coarnele berbecului, un element ornamental foarte vechi, cu multiplele semnificații.
În anumite zone din România, coarnele berbecului sunt inscriptionate pe stâlpii caselor, se regăsesc în broderia iei sau a fotelor. Coarnele berbecului reprezintă forță și victorie, celebrarea vieții. Simbolul înseamnă și un nou început; cine știe, poate toate mișcările astea de stradă care se întâmplă la noi acum sunt din același film. Sper să fie. 🙂
Creată în fabrica din Brăila, cămaşa omagiu de 1 Decembrie este disponibilă atât în variantă feminină, cât și masculină.
O găsiți în magazinele Braiconf din Pitesti, Iași, Galați, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța și București (cămașa bărbătească – 250 de lei, iar cea de damă – 230 de lei).

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!