Ceapă verde cu iubire

Asta-i ceapă verde din grădină de la mama și tata, de la Moldova. Evident că se găsește ceapă verde și la București, sunt pline piețele, are și la Mega și peste tot, dar nu-i vorba că nu se găsește. Niciodată n-a fost vorba de găsit sau de bani.

Odată, demult, eram în facultate, s-a întâmplat tot cam pe vremea asta, ne-au trimis mama și tata pachet pe microbuz. Să culeagă ceapă verde a fost grija tatei. Și a cules. Și a cules. A cules cam cât poate să care un bărbat cu brațele-amândouă. A pus vraful de ceapă deasupra sacoșei deja pline (sacoșă de rafie, doh) și a urcat pachetul la microbuz. Și iată că ajunge sacoșa la București într-o duminică, o luăm noi, eu și sora-mea Miha, una de-o toartă, una de-o toartă, și o plimbăm de la Autogara Obor până în Drumul Taberei, cu troleul, evident. Duminică seara, pe la opt. Ne privea lumea Bucureștiului deloc admirativ cum plimbam noi o sacoșă de ceapă verde parfumată, trecem pe la Universitate, Kogalniceanu, Eroilor, noi cu ceapa noastră, ca săracii. Amândouă eram nervoase că ne-a trimis prea multă, că se vede ceapa din rafie, că tata mereu exagerează cu pachetul, că sacoșa e foarte grea, că nu mai acceptăm să ne mai trimită vreodată.

Târziu ne-am dat seama că nu era vorba doar de ceapă. Am fost proaste mult timp. Nu a fost niciodată vorba doar de ceapă, Miha!

Așa că sâmbătă, când ne-a trimis tata ceapă verde, mai puțină, nu ca atunci, ca să nu-i mai spun că exagerează, m-au năpădit dorul și dragul. Și, na, am pozat ceapa în palma cu inimă. Căci ceapa asta verde e, de fapt, dragoste, băi. Nu e vorba că n-ai bani să cumperi niște ceapă verde la legătură, 1 leu era azi legătura la piață la noi; e vorba că părinții, cât trăiesc, trimit spre copiii lor dragoste sub toate formele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!