#ImiPlace. Ceainarii frumoase in Bucuresti

Arome si sortimente nebanuite de ceai, decoruri de epoca sau, din contra, ce amintesc de casa bunicilor, gradini secrete si atmosfera de relaxare, toate acestea le gasesti in selectia de zece locuri din Bucuresti in care merita sa-ti oferi ragazul de a-ti bea ceaiul in tihna, alaturi de prieteni sau de o carte buna.

Voila lista noastra cu ceainarii pe care sa le descoperi si sa le iubesti (daca nu ai facut-o deja):

Ceainaria Infinitea

Te imbie la un ceai intr-un decor regal, cu canapele inflorate, bibioteca, masute de ceai cu dichis si lampi cu picior si abajururi plisate. Nicio piesa nu este aleasa la intamplare si pentru fiecare exista o poveste frumoasa, inclusiv pentru cestile din portean vintage atarnate din loc in loc. Poti bea un ceai printre fotolii stil Ludovic al XV-lea sau mobilier de salon Louis Phillipe, Chesterfield si Rococo, intr-o atmosfera care readuce rafinamentul unei epoci trecute. In afara de ceaiuri, poti cumpara si carti.

infinitea

infinitea 2

Adresa:  str.  Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7  (zona Cotroceni)
Facebook

 
Green Tea

Este o ceainarie situata intr-o casa cu parfum interbelic si atmosfera calda din zona Mantuleasa, una dintre cele mai frumoase din Bucuresti. Aici poti descoperi putin din farmecul a patru culturi diferite in patru saloane: Clasic, Japonez, Indian si Micul Paris. De asemenea, veti gasi peste 100 de sortimente de ceai, prajituri, fursecuri si dulceturi, precum si un magazin de unde poti cumpara ceaiuri si accesorii pentru ceai foarte chic. Musai sa incercati biscitii de casa cu lavanda. 🙂


green tea

green tea 2

Adresa: str. Dr. Burghelea, nr. 24 (zona Mantuleasa)
Facebook
greentea.ro

 

Bohemia Tea

Este o ceainarie cu atmosfera de poveste, cu relaxare si liniste, unde poti sta la povesti sau poti sa te relaxezi la un boardgame haios si, de ce nu, te poti bucura de o carte buna, in compania minunata a ceaiului. Aici vei gasi zeci de sortimente de ceai din care sa alegi, iar personalul iti poate face recomandari in functie de cum te simti si ce iti doresti, in functie de momentul zilei sau de anotimp.

bohemia tea 2

bohemia tea

Adresa: str. Poiana Narciselor, nr. 1 (langa Parcul Cismigiu)
Facebook
bohemiatea.ro

Ceai la Vlaicu

Iti da impresia unei gradini secrete, fiind situata in spatele unor cladiri vechi si absolut superbe din Bucuresti. Este locul perfect pentru a petrece cateva ore de relaxare, la una dintre putinele mese imprastiate prin iarba (desigur, dupa ce trece vremea asta mohorata), departe de zgomotul orasului. Asa ca, daca iti plac ceainariile, gradinile secrete de vara, pline de verdeata, nu ezita sa treci pe la Ceai la Vlaicu si sa incerci un tea shake.

ceai la vlaicu 2

ceai la vlaicu

Adresa: str. Aurel Vlaicu, nr.  47 (zona Institutul Francez, Bd. Dacia)
Facebook

Bernschutz&Co

Este povestea primului boutique de ceai deschis in Bucuresti, care, datorita diversitatii sortimentelor de ceai, peste 130 la  numar, si a atmosferei calde, a devenit un loc foarte apreciat de iubitorii de ceai si frumos. Aromele, jocul decorului si stilul unic te vor convinge sa fii parte din povestea Bernschutz&Co.

berneschutz 2

berneschutz

Adresa: str. Toma Caragiu 3, intrare prin Ion Nistor 6 (zona Universitate, in spatele Muzeului de Istorie) si str.
Facebook
www.bernschutz.com

 

Joie de vivre

Situata intr-o zona pitoreasca a Bucurestiului, pe una dintre putinele coline ale orasului, in Cotroceni, te imbie cu fotolii si canapele confortabile, numai bune pentru cateva ore de in care sa uiti de liste de to do. Daca vrei sa te relaxezi singur, albumele si cartile din mica biblioteca iti vor provoca sufletul si mintea. Ceaiurile sunt dintre cele mai bune, nici nu mai are rost sa precizam.

joie de vivre

joie de vivre 2

Adresa:  str. Nicolae Paulescu, nr. 61 (zona Cotroceni)
Facebook
www.ceainaria-joiedevivre.ro

Camera din fata

Este o ceainarie cu totul deosebita, cu un décor atipic, care nu seamana deloc cu cele descrise mai sus. Daca vrei sa te reintorci in copilarie, in casa bunicilor, pentru cateva ore, atunci acesta este locul ideal, unde fiecare obiect are parca o intreaga istorie de spus. E ca o cutie de lemn cu mii de sertare si totodata un puzzle imens ce asteapata sa fie compus, la un ceai aburind, la o cafea proaspat rasnita sau o lingurita de serbet sau dulceata. Are insa un defect: e prea mica pentru cati suntem cei care am vrea sa ne bem ceaiul acolo.

camera din fata 2

camera din fata

Adresa: str. Mendeleev, nr. 22 (Piata Amzei)
Facebook
cameradinfata.ro

Caffé D’arthé

Pare o casuta de papusi, are nume de cafenea, dar, de fapt, este o ceainarie foarte draguta, unde povestile se impletesc cu aromele ceaiurilor. Te poti relaxa in gradina, te poti delecta cu o carte din biblioteca sau poti savura dulciurile proaspete facute in casa. La plecare, nu uita sa arunci o privire in micul magazin plin de accesorii de ceai si bunatati.

caffe dharte 2

caffe dharte
Adresa:
 str. Popa Nan, nr. 7
Facebook

Serendipity

Este ceainaria ascunsa intre ziduri acoperite de iedera, care aduna laolalta linistea, inspiratia, frumusetea si relaxarea. Un spatiu cu ceai si turta dulce, carti si leagane in care sa le citesti si evenimente minunate care abia asteapta sa fie descoperite.

serendipity 2
serendipity

Adresa: str. Dumbrava Roșie nr. 12 (zona Gradina Icoanei)
Facebook
www.serendipity-tea.ro

Sfatul nostru este sa va faceti rezervare cand vreti sa iesiti la ceai in oras. Cel putin pana vine caldura si e liber la toate terasele (si sunt implicit mai multe locuri disponibile), e bine sa fiti siguri ca aveti o masa care va asteapta cuminte pentru cel mai bun ceai. 🙂

PS: Daca mai stiti si alte ceainarii frumoase in Bucuresti, asteptam sa ne dati de veste. 🙂

Fotografii: site-urile si paginile e Facebook ale ceainariilor mentionate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!