EcoTank, multifuncțional de muncă și de joacă

Ca mulți dintre oamenii care au trecut cu bine de (aproape) un an de pandemie, nu mi-am făcut planuri mărețe pentru 2021. Am în minte doar două gânduri mari și late: să fim sănătoși și să supraviețuim acestor timpuri dificile. Să fim bine și să putem munci pentru afacerea noastră de familie, Cup & Candle, dar să avem și timp pentru băieții noștri, David și Cristian.

Munceam de acasă și înainte, dar în ultimele luni am muncit exclusiv de acasă, mutând între patru pereți absolut tot ce aveam de făcut. Ca să ne ușurăm munca și să ne rămână timp și pentru altele (gătit, joacă, somn, viață), am făcut mici schimbări în programul nostru obișnuit: am stabilit un orar mai clar pentru muncă de acasă, încercând să îi obișnuim și pe băieți cu o graniță mai precisă acum muncim/ acum ne jucăm, am stabilit zile de turnare a lumânărilor, zile de ședințe foto, zile livrare pentru București și zile de expediere de colete pentru țară, încercând să obținem o mai bună organizare și un soi de predictibilitate a săptămânii, am încercat – și încercăm – să nu mai muncim în weekend, dedicând acest timp exclusiv copiilor sau nouă înșine. Suntem acum aproape ca o mică fabrică, cu doar doi muncitori, e adevărat, dar tot ca o mică fabrică funcționăm. Și ce am mai făcut nou? Ne-am schimbat imprimanta. ?

 

Până acum un an, printam și scanam toate documentele la un copy center de la colțul străzii. Nici nu aveam foarte multe, e adevărat, așa că nu vedeam necesară o investiție într-o imprimantă. Când ne-am mutat la casă, în altă zonă de București, unde nu mai aveam copy center-ul, în loc să căutăm alt centru, am cumpărat o imprimantă, ca să putem printa, în primul rând, AWB-urile pentru colete. Numai că a fost complicat rău, în stare de urgență, de exemplu, să reumplem cartușul de fiecare dată când era cazul: îl împachetam cu grijă, îl puneam pe un uber, îl trimiteam la reumplere, omul de acolo îl reumplea, apoi îl împacheta și îl punea înapoi pe drum, tot la un uber. Și asta cel puțin o dată la trei săptămâni.

Mai târziu, când băieții au stat zile în șir acasă și toate activitățile de la grădiniță s-au mutat și ele cu noi, a fost chiar mai complicat. Adunate la facturi, acte contabile și AWB-uri, planșele de colorat cu dinozauri, pompieri, căței și alte personaje au dus la creșterea numărului de drumuri făcute de cartușul nostru la reumplere și înapoi acasă. Evident, și la o mai mare pierdere de timp și de bani.

Așa că în ianuarie, când am primit EcoTank, multifuncționalul fără cartușe de cerneală de la Epson, m-am bucurat. Puteam să ne facem treaba mai ușor, fără să ne mai facem griji că se termină cartușul, trebuie reumplut etc. Puteam să ne facem și treaba noastră, la firmă (printare, copiere, scanare) și să le printăm și băieților planșele și proiectele pentru grădiniță, fără să ne gândim că se termină cerneala prea repede.

 

EcoTank este un multifuncțional 3-în-1 care funcționează fără cartușe. Are, în schimb, un sistem de alimentare cu cerneală foarte intuitiv, cu patru recipiente de cerneală uşor de folosit (patru recipiente, patru culori (CMYK). Atât de ușor încât, la noi, se descurcă și băieții singuri. Și nu, nu există riscul de a murdări totul în jur cu cerneală, fiindcă recipientele curg doar când sunt fixate în dispozitiv.

 

Multifuncționalul acesta a venit la pachet cu cerneală suficientă pentru până la 3 ani, echivalentul a 82 de cartușe de cerneală. Eu nu am socotit exact, dar se pare că se poate economisi până la 90% din costul cu cerneala (aici există un calculator cu ajutorul căruia puteți compara EcoTank cu imprimantele concurente și vedeți cât și cum economisiți).

Cu cerneala care vine la pachet cu EcoTank poți printa până la 8.100 de pagini alb-negru şi până la 6.500 de pagini color. Ianuarie fiind lună de trimis la contabila noastră toate facturile pe decembrie și toate situațiile financiare de închidere de an, iar băieții fiind într-o perioadă de desenat și colorat mai cu poftă decât oricând, tind să cred că noi nu mai avem mult până la 8.100. ?

Plus că asta e luna în care printăm, de obicei, fotografiile din anul precedent. Da, poți printa și fotografii cu acest aparat multifuncțional, ceea ce am și făcut. Evident, le-am printat direct din telefon (locul unde se adună cu miile pozele din viața noastră acum), fiindcă dispune de dispune de funcţii Wi-Fi şi Wi-Fi Direct; ne-am instalat și o aplicație pe telefon pentru asta, care face totul mai ușor (Epson iPrint): o deschizi, te conectezi la imprimantă și printezi. O să povestesc cu altă ocazie cât de ușor poți printa, acasă, fotografiile pe care vrei să le pui în ramă.

 

Instalarea a fost floare la ureche. Nu m-am ocupat eu, dar am asistat băieții și am văzut cât de ușor a fost. Să-i găsesc locul în casă a fost sarcina mea, deloc dificilă, însă, fiindcă EcoThank arată bine și se potrivește frumos în decor. L-am pus pe un corp de bibliotecă joacă, o dată fiindcă se potrivea și, în al doilea rând, ca să fie și la înălțimea băieților, să-și poată printa și ei, singuri, planșele de care au nevoie. Comparativ cu imprimata noastră veche, acest aparat este mult mai silențios, și asta e o altă chestie care îmi place mult la EcoTank. Deși, recunosc, cel mai mult îmi place că nu mai trebuie să trimit cartușul la reumplut, cu uber.

      

 

Timp de șase luni, vă voi povesti cum folosim EcoTank la muncă și la joacă, de ce ne place și la ce ne ajută și cum. Detalii tehnice mai multe și informații referitoare la performanțe și la preț, aici și aici.

 

#EpsonAmbassador #EpsonEcoTank #Ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!