Fără telefon în dormitor

E a doua oară când încerc figura, dar de data asta sunt mai hotărâtă să-mi iasă. Când îl aveam pe Pușkin, orice ar fi fost, o regulă era sfântă chiar și pentru câinele nostru: nu e voie în dormitor. Fix asta vreau eu să fac cu telefonul și, teoretic, acum ar trebui să fie mai simplu, căci nu depinde de două ființe aplicarea, ci doar de una – de mine.

Nu zic că e cine știe ce regulă, dar simt că ar putea să-mi fie de ajutor în a scurta timpul petrecut online, mai ales seara. De obicei, după ce adorm copiii, dacă mai am energie, scriu ceva (dacă mai am energie a se citi dacă nu adorm înaintea lor). De obicei, scriu pe telefon, din pat. Dar, până scriu, mai pierd o oră citind ce au mai scris alții. Pe Facebook. :)) Voi continua să scriu seara, dacă mai apuc, dar nu în dormitor, ci în living. Așa să-mi ajute Dumnezeu. 🙂

Cu ocazia asta, revine și dormitorul la statutul lui inițial de spațiu în care oamenii sunt atenți unii la alții, se iubesc, se joacă de-a dinozaurii, se bat cu perne, sar în pat, citesc povești și romane, fac planuri, râd, își fac amintiri. Ceea ce nu-i deloc rău, ba din contră.

 

Și-am mai făcut ceva în ultima săptămână: mi-am dezinstalat aplicația de Messenger de pe telefon. Îmi consuma foarte mult timp, mult de tot. Oamenii – și cred că și eu am mai făcut chestia asta și este foarte posibil să o mai fac 🙂 – nu mai țin cont de oră când îi scriu cuiva pe Messenger. Nici de oră, nici de zi. M-am gândit așa: dacă e ceva super urgent, ce nu suportă amânare, persoana care are nevoie de mine mă poate suna. Dacă sună telefonul, răspund. Dacă nu pot răspunde pe loc, revin. Dacă e ceva ce nu arde cu adevărat, atunci răspunsul meu poate veni și la câteva ore distanță sau a doua zi (dacă îmi scrii noaptea târziu). Cu acest prilej, le cer scuze celor pentru care nu mai sunt atât de repede și de ușor disponibilă, cum am fost până acum două zile. Să nu vă supărați pe mine, da? 🙂

 

Mie nu-mi prea plac regulile, am fugit și fug cât pot de mult de ele, dar acestea două se cam impun. În situații limită, măsuri extreme, sau cum era?

 

Be happy & nice și aveți grijă de timpul vostru,
Oana

 

 

Foto: unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!