#iDesign. Birou-pat, pat-birou, ca sa dormi cand esti la serviciu

O teorie simpatica “da peste cap” strategiile departamentelor de HR din lume: e bine sa te dormi cand esti la serviciu. Se pare ca un pui de somn in timpul orelor de lucru ar scadea nivelul de stres si ar creste productivitatea. In SUA, anual se pierd 63 de miliarde de dolari din cauza ca angajatii nu se odihnesc la birou, scrie huffpost.com.

Nu stiu care sunt pierderile pentru Romania – la noi nu cred ca se fac astfel de studii 🙂 -, dar cu siguranta exista locuri in care angajatilor le-ar prinde bine sa doarma un pic in pauza de pranz. Mai ales in zile mohorate ca cea de azi, cand orele se scurg mai greu ca mierea zaharisita.
(Ma rog, la noi exista si multe locuri in care angajatii oricum dorm in picioare, deci nu au nevoie de odihna in plus. :)) Dar asta e alta discutie)

In contextul ideii de mai sus, un designer a gandit un birou care sa iti usureze traiul la serviciu: un birou corporate care se transforma in pat. Cand simti ca iti cad ochii pe tastaura, tusti sub birou “la nanita”. :)) Basca poti sa tragi si obloanele. Singura chestie este, cred, ca nu prea ar fi in regula sa sforai.

Etapele de transformare a patului in birou si invers
Etapele de transformare a patului in birou si invers

Biroul-pat este creatia designerului grec Athanasia Leivaditou, de la Studio NL, si a fost premiat la un concurs de design de mobila. Inspirata de propriul program de munca si odihna din perioada in care a lucrat la New York, Leivadutou a creat un birou-metafora. Piesa de mobilier nu se comercializeaza deocamdata. Dar eu cred ca un prim pas a fost facut, mingea e in terenul angajatorilor. 🙂

Daca la birou e mai greu cu somnul de pranz, cel putin pentru moment, pentru cei care lucreaza de acasa lucrurile sunt mai usor de pus in practica.

Birou-pat, ca sa dormi mai usor cand lucrezi acasa
Birou-pat, ca sa lucrezi mai usor de acasa

Special pentru ei a fost creat un birou 2 in 1. Principiul e acelasi de mai sus: nu mai poti sa-ti tii ochii deschisi cand lucrezi, dai la o parte masa de lucru si intinzi patul.
O astfel de piesa costa de la 1.680 de lire, pentru un birou-pat de o persoana, si ajunge la 2.000 de lire, pentru unul dublu, daca lucrati de acasa in cuplu. 🙂 Salteaua se plateate separat, 120 de lire. Daca va trebuie, puteti comanda de la firma britanica pe care o gasiti aici. 😉

Foto: StudioNL, studybed.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!