#iEat. Meniul lui D’artagnan, la Atra Doftana

Anul acesta, cu David inca foarte mic, nu am reusit sa avem o vacanta prea lunga in afara orasului, dar am compensat cu vacante scurte la bunici si cu vizite la prieteni. Si poate mai compensam si in perioada urmatoare. 🙂

Unii dintre cei mai buni prieteni ai nostri sunt la Campina si ajungem deseori acolo, cam o data pe luna. In septembrie, am doua motive in plus sa-mi doresc sa mergem la Campina: Festivalul Cascavelei (11-13 septembrie) si meniul de la Atra Doftana. Pentru cine n-a gustat-o vreodata, cascaveaua asta – un cas nefermentat, foarte putin sarat si afumat, care se face in Valea Doftanei – e minunata. Iar festivalul, care se tine pe un teren de fotbal din Traisteni, e cel mai bun loc de unde pot sa imi fac provizii pentru toamna-iarna.

Design Hotel Atra DoftanaDe Atra Doftana stiu de cativa ani, de cand au castivat premiul intai pentru arhitectura (la sectiunea Arhitectura social-culturala, din cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2011) si am scris despre locul acesta in Adevarul de weekend. Dar abia de curand am aflat, de pe mail, cum altfel :), ca restaurantul gourmet de la Atra are un nou head chef: Alex Petricean (aka D’artagnan). Cine s-a uitat la Master Chef stie despre ce vorbesc si intelege de ce trebuie sa ajung acolo luna asta.

 

M-am uitat pe meniul de pe site si mi-am facut o lista scurta:

1. supa de ciuperci cu telemea de capra, hribi si usturoi 

2. pastrav cu telina, broccoli si capere 

3. urda cu pere, migdale si biscuit

Si fiindca tot n-am mai mancat sarmale de cand eram insarcinata (yep, imi plac sarmalele daca au putin orez), cred ca as cam vrea sa testez niste sarmale –  in foi de vita, cu sos de rosii coapte, fistic deshidratat, reductie de vin rosu, ravioli de cascavea, crema de smantana si spuma de lapte sarat. Mai gourmet de atat chiar nu cred ca se poate. 🙂

 

Foto: PR Atra Doftana 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!