Modele de pantofi de la 1900

Zilele trecute am ajuns, din link in link (cum altfel 🙂 ), la stirea care spunea ca Biblioteca Publica din New York (NYPL) le permite vizitatorilor virtuali sa foloseasca, gratuit si dupa bunul plac, peste 180.000 de imagini digitalizate din arhiva. Imaginile, care au fost trecute la categoria “domeniu public”, pot fi descarcate si utilizate atat in scop personal, cat si in scop comercial.

Cand am prins un pic de timp, am intrat si eu in arhiva NYPL si am cautat, desigur, “shoes”. Si am gasit cateva modele de pantofi intr-o carte intitulata Ladies Shoes si datata 1900. 🙂

Le-am pus pe toate aici, ca sa vedeti ca niciun designer de pantofi nu prea mai are cum sa inventeze mersul pe jos, ca sa vedeti cate culori poti avea la picioare – la propriu – si cate detalii minunate pot avea pantofii. Si mai ales ca sa va amintiti, ca si mine, ca moda sa repeta si ca pantofilor li s-a acordat o atentie deosebita dintotdeauna.

 

Va las sa le analizati, poate va inspira ceva si va faceti vreo pereche pe comanda. Sunt cateva detalii la pantofii din imaginile de mai jos care chiar ar merita sa fie readuse in atentie.

Nu, nu, nu spun nimic de tocurile pantofilor de la 1900. :))

 

 

Daca aveti timp sa rascoliti arhiva digitala a Bibliotecii Publice din New York, va invit sa o faceti. Sunt tot felul de comori ascunse intre cele peste 180.000 de imagini, de la scrisori de corespondenta si harti, la portrete si imagini din timpul constructiei unor monumente foarte importante din istoria New York-ului si nu numai. 

Cateva cuvinte despre NYPL (si, bonus, cateva imagini) am gasit in acest articol de pe bookaholic.

 

Fotografii: Biblioteca Publica din New York/From The New York Public Library

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!