Regim pe bază de paste și plante?

Am ținut multe diete la viața mea: de la dieta absolut ieșită din comun (așa o văd cu mintea de acum) a bobului de orez – în care trebuie să înghiți, pe stomacul gol, câte un bob de orez în fiecare dimineață, apoi două boabe, apoi trei și tot așa, până la 30 odată, la dieta cu supă de varză (care avea un miros insuportabil și nu îți ținea de foame nici o jumătate de oră); și de la regimul disociat (cu care m-am chinuit o vară întreagă, fiindcă aveam un fix cu niște pantaloni scurți mai mici cu două numere decât purtam eu), la dieta „cu burta goală”, pe care am creat-o eu și am ținut-o în primul an de facultate (nu mâncam decât un covrig toată ziua, și ăla împărțit în patru, ca să am impresia că am patru mese. Știu, o tâmpenie!). Am ținut și Montignac, și dieta ketogenică, și dieta bazată pe consum excesiv de apă plată cu lămâie, și multe altele.

Deci, în materie de diete, chiar nu îmi e nimic străin. Să fiu sinceră până la capăt, nimic nu a funcționat așa cum visam eu. De multe ori, reușeam să slăbesc numărul de kilograme dorite, dar cum reveneam la meniul meu obișnuit, cum puneam înapoi toate kilogramele pierdute și încă vreo două pe lângă. Așa că, la acest capitol, sunt destul de sceptică acum. Mai ales după ce, în ultimii șase ani, am descoperit că dacă fac sport în mod constant slăbesc mai bine și mai sănătos decât cu toate dietele din lume.

Asta nu mă împiedică însă să fiu curioasă de câte ori aud de o nouă dietă – deh, reminiscențele tinereții combinate cu defectul profesional de a vrea să știu ce mai e nou. Am mers deci la lansarea în România a Dietei Tisanoreica, în prezența celui care a creat-o, Gianluca Mech, și a liniei de produse care te ajută să ții acest regim.

Am aflat că există pe lumea asta și un regim care îți permite să mănânci paste – evident, doar un italian putea inventa asta. Și nu numai paste, ci și pizza, bruschete, biscuiți. Toate create după rețete care respectă principiile dietei și asociate, în meniul zilnic, cu niște produse create exclusiv din plante. Aici voiam să ajung.

Gianluca Mech, moștenitorul unei afaceri de familie, a creat Decottopia, un concept care reunește peste zece combinații de plante, în mixuri fără alcool, fără zahăr și fără conservanți. Aceste mixuri, care se găsesc în farmacii din întreaga lume, iar acum și în România (le găsiți, deocamdată, la Farmacia Colțea din București), fac parte dintr-un regim de viață sănătoasă. Produsele din gama Decottopia sunt recomandate pentru slăbit, stimularea metabolismului, îmbunătățirea circulației periferice, relaxare și recăpătarea somnului, o mai bună funcționare a aparatului respirator, stimularea fertilității.

Pentru stimularea fertilității nu cred că trebuie să îmi mai fac griji, dar pentru îmbunătățirea circulației periferice și pentru un somn mai profund și mai liniștitor, aș face o încercare. Trebuie numai să aștept să nasc, să termin cu alăptatul și abia apoi. Deci aș mai avea de așteptat vreo doi ani și un pic. 🙂

 

***

Mai multe detalii despre dietă și produsele din gama Decottopia găsiți pe gianlucamechspa.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!