#SimpluȘiBun. Supă de roșii coapte

Citisem la cineva despre supa asta de roșii coapte, acum un an, nu mai știu la cine. Apoi, în urmă cu vreo două zile, am văzut-o într-o listă de supe de toamnă-iarnă. Și s-a nimerit să avem drum pe la Moldova, în weekendul trecut urmă cu vreo două săptămâni, de unde am cules niște roșii, printre ultimele de anul ăsta. Roșiile de toamnă sunt, mi se pare mie, mai bune și mai pătrunse de gust. Sau poate așa sunt toate lucrurile, când sunt pe terminate. 🙂

 

În fine.

Azi Săptămâna trecută mi s-a părut cea mai bună variantă supa asta, fiindcă am găsit doar 30-45 de minute timp pentru gătit.

 

Rețeta e simplă tare: am pus la cuptor vreun kilogram de roșii tăiate cum apucat (sferturi, jumătăți), da, cu tot cu pieliță, am aruncat deasupra o căpățână de usturoi (puteți să îl puneți în coajă, dar taiat musai, și se coace numai bine), apoi am presarat busuioc (dacă aveți proaspăt, chiar vă rog, eu n-am avut și doar am zis să-mi iau unul la ghiveci), puțină-puțină sare și, la final, am stropit cu trei stropi de ulei de măsline (stropi adică vreo trei linguri 🙂 ). După vreo jumătate de oră la cuptor, cât am și scris ceva, am turnat peste roșiile coapte niște apă, să zic vreo cană și jumătate (vă pricepeți și voi, puneți cât aproape să le cuprindeți) și am mai lăsat 20 de minute. Deja leșinam de foame și de poftă lângă cuptor, așa că mi-am uns o felie de pâine de casă cu pastă de ardei iuți, de la mama (asta-i altă poveste :)).

 

Finalul apoteotic și totodată extrem de dificil (ba deloc): am pus totul în blender și am apăsat butonul. După un minut sau chiar mai puțin, a fost gata masa. Cine a mai vrut și-a pus sare. Dacă doriți, puteți da supa într-un clocot și, pentru a mai anula din aciditatea roșiilor, adăugați o lingură de zahăr.

 

Ca să fie bine de tot, faceți niște bruschete cu mozzarella, dacă e. Și e bine să fie. Cum se face? Și mai simplu: pâine felii (bagheta sau de casă sau ce are fiecare) stropită cu ulei de măsline și câte o felie de mozzarella deasupra fiecărei felii. Băgați la cuptor până se topește frumos brânza și apoi, după ce aveți mâncarea gata în față, știți exact ce aveți de făcut.

 

Poftă bună și nu uitați că puteți mânca ceva bun, făcut în casă, chiar și când nu aveți timp să gătiți. Și când vi se pare că nu vă pricepeți. Ah, și mai e ceva: simplu e, de cele mai multe ori, cel mai bine. ♥️

 

 

 

Be happy & nice,

Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!