#StămAcasă. Stăm departe acum ca să ne îmbrățișăm mai târziu

Oamenii, în ultimele două zile, peste tot pe unde se întâlnesc, pe Facebook, pe grupurile de mame, pe grupurile de părinți, pe telefon cu părinții, cu prietenii, cu vecinii: “Deci zici că e mai bine să stăm acasă, hmm?! Dar de ce să stăm acasă? Eu mă gândeam că pot să merg până la Mega, seara, doar sunt lângă casă și oricum nu stau mult. Eu mă gândeam să ducem copiii la un loc de joacă, prea se plictisesc în casă. Eu mă gândeam să plecăm la țară, la bunici…”

 

Oana Geambasu (33 ani, specialist în sănătate publică, mama Soniei, născută cu o malformație cardiacă), Andi Cârlan (36 ani, specialist pensii private, supraviețuitor de cancer) și Paula Rusu (44 ani, jurnalist, fost pacient cu tuberculoză) și-au unit forțele și au pus laolaltă motivele pentru care e (mai) bine să #StamAcasa.

Profesioniștii în epidemiologie vorbesc despre întreruperea curbei de contagiune drept o soluție viabilă până când un vaccin va fi creat și utilizat fără riscuri, până se vor descoperi antiviralele împotriva acestui virusului despre care vorbește toată lumea azi.

Întreruperea curbei de contagiune este, de fapt, prevenția pe care o poate face fiecare.

Este confirmat medical că virusul se răspândește ușor și că este mortal pentru vârstnici și oameni care suferă de alte boli cronice. Un minim simț de responsabilitate ne face să înțelegem că, limitându-ne ieșirile, deplasările, contactul cu oamenii doar la strictul necesar, putem ajuta la limitarea răspândirii microbului.

#StamAcasa este provocarea pe care cei trei, Oana, Andi și Paula, o lansează tuturor celor care înțeleg că, până la un anumit nivel, războiul împotriva acestui microb este în mâinile noastre. Mâini pe care e bine să le spălăm cât mai des.

 

România are mai puțin de 300 de medici epidemiologi, iar sistemul medical e cel pe care îl cunoaștem cu toții. Niciun om zdravăn la minte nu își poate imagina că, în cazul în care vom ajunge la sute de oameni care au nevoie de terapie intensivă, România va face față.

#StamAcasa este datoria noastră față de părinții și bunicii noștri.

#StamAcasa este sprijinul nostru pentru personalul medical.

#StamAcasa este prevenția pe care o face fiecare pentru propria sănătate.

#StamAcasa este acțiunea pe care au creat-o aici și la care vă puteți alătura și voi, așa cum am făcut și eu: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=292345218394976

 

 

Ce se dorește? Să limităm curba de infecție, să scădem numărul de contacte, să rupem lanțul de contagiune. Este soluția celor mai deștepți care lupta cu infecția asta, este soluția medicilor infecționiști, e soluția guvernelor. Hai să #stamacasa!

Cu cât vor fi mai puțini care vor avea nevoie de asistență medicală, cu atât medicii și spitalele vor putea sa acorde îngrijiri celor care vor avea nevoie. E simplu, nu?

 

Dacă poți lucra de acasă, te rugăm, #stamacasa
Dacă nu trebuie să ieși neapărat, te rugăm, #stamacasa
#StamAcasa atât de mult cât ne cer autoritățile.

 

Stăm departe acum ca să ne îmbrățișăm mai târziu. ❤️

 

 

Be happy & nice și aveți grijă de voi, 

Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!