#PrinOras. Recomandări de weekend in Bucuresti

Bucureștiul lui Gustar, eliberat de forfota și aglomerația traficului obișnuit, a fost pentru mine, de când mă știu, o invitație de nerefuzat să descopăr pe îndelete locuri, oameni și povești frumoase. Și îmi tresaltă inima de bucurie și încântare de fiecare dată când Bucureștiul meu drag este gazda unor festivaluri sau evenimente ce-mi dezvăluie fața mai puțin văzută a orașului pe care, nu de puține ori, îl blamăm poate pe nedrept. Căci oamenii sunt cei care dau viață poveștilor urbane, iar orașul trăiește datorită locuitorilor săi.

Astăzi vreau să vă invit să descoperiți Bucureștiul meu drag prin prisma evenimentelor ce vor avea loc pe parcursul acestui sfârșit de săptămână.

Povești armenești în inima Bucureștiului

Cartierul Armenesc, pitoresc și plin de istorii ce coboară din primele decenii de atestare ale Bucureștiului, ne așteaptă, de vineri seară și până duminică, să-i (re)descoperim farmecul.

Cea de-a treia ediție a Festivalului Strada Armenească le propune celor mici ateliere și piese de teatru, iar pe adulți îi îmbie cu concerte de muzică armenească, spectacole de dans tradițional armenesc, bătăi cu flori și apă, dar și piese de teatru.

Și, pentru că orice festival trebuie să readucă la viață povești demult apuse, puteți participa la două tururi culturale gratuite, ce vor depăna istoria Cartierului Armenesc și a Catedralei Armenești. Detalii despre programul complet, pe pagina oficială a festivalului .

Bucureștii lui Caragiale

La ceas de seară, când arșița se mai ostoiește, iar domnii și doamnele Bucureștiului ies la promenadă, căutând farmecul teraselor din inima orașului sau liniștea celor ascunse pe străduțe lăturalnice, Centrul Vechi îmbracă straiele lui Caragiale.

Aflat la cea de-a patra ediție, Festivalul Bucureștii lui Caragiale reunește trupe de teatru celebre ori tineri actori aflați la început de drum și ne reamintește de șarmul finalului de secol XIX, când personajelele celebrului scriitor umpleau grădinile și teatrele de vară ale Bucureștiului.

Pe scena amplasată la răscrucea dintre Str. Franceză și Str. Poștei vă așteaptă Piața Festivalului, unde în fiecare seară va fi pusă în scenă câte o piesă, în timp ce La Conu’ Iancu (grădina festivalului) puteți intra în atmosfera grădinilor de odinioară, cu lăutari și reprezentanții de teatru de revistă. Detalii despre Bucureștii lui Caragiale puteți găsi pe pagina festivalului .

Cu bastonul prin oraș

Bucureștiul jazzului, al nopților albe cu povești spumoase de amor, al tunsorilor feminine extravagante după modelul parizian și cel al cinematografelor ce aminteau de Hollywood va prinde viață, sâmbătă și duminică, în cadrul celei de-a șasea ediții a traseului cultural “Cu bastonul prin București”.

Amfitrionii turului, doi tineri simpatici, cu joben și talent de povestitori, vă invită să porniți alături de ei, de la Cercul Militar, pe traseul Calea Victoriei – Bulevardul Elisabeta – strada Lipscani – strada Domnița Anastasia – strada Ion Brezoianu – strada ing. Anghel Saligny – strada Gutenberg – strada Silfidelor – Bulevardul Elisabeta.

Tururile sunt organizate sâmbătă, de la ora 11.00, și duminică, de la ora 18.00. Pentru detalii suplimentare puteți accesa pagina de Facebook a ARCEN.

Să aveți un sfârșit de săptămână precum o poveste din Bucureștii de odinioară!

 

*#PrinOras ne plimba, saptamanal, Ana, jurnalist si ghid de turism acreditat, unul dintre cei mai calzi oameni pe care ii cunosc. Povestile Anei si povestile Bucurestiului le gasiti zi de zi pe Ana’s Guided Tours to Bucharest.

 

Foto: ARCEN

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!