Alaptarea e iubire

Prima data cand am vazut o mama alaptand eram in vacanta la tara, la bunica. O femeie isi hranea copilul pe ulita. Statea jos, sprijinita de gard, cu bluza ridicata. Avea un copil roscat si, mi s-a parut atunci, tare flamand. Probabil ca m-am oprit din joaca si m-am holbat la ea ceva timp, amintirea e destul de in ceata. Dar tin minte ca femeia a dat copilul la o parte, lasand sanul la vedere: “Oano, ce te uiti, n-ai mai vazut tata?!” Apoi m-a stropit cu lapte in ochi. M-a urmarit multa vreme amintirea asta si multa vreme am ramas cu impresia ca alaptatul se face in casa. Pana am nascut. 🙂

In fiecare an, intre 1 si 7 august, se sarbatoreste Saptamana Internationala a Alaptarii si peste tot in lume, inclusiv in Romania – unde rata de alaptare este una dintre cele mai scazute din Europa – au loc manifestari de constientizare a beneficiilor laptelui matern.

Unul dintre cele mai frumoase evenimente de la noi este expozitia foto a Cristinei Nichitus Roncea, “Alaptarea e Iubire”, realizata in colaborare cu Asociatia de Pediatrie si Consultanta in Alaptare. Expozitia reuneste zeci de imagini cu femei alaptand in aer liber. Firesc si frumos. Cum fac si eu, uneori. 🙂

Nu am ajuns la vernisaj, dar am vazut o parte din imagini pe site-ul fotografei. Au atata fericire in ele, nimic strident, nimic imoral, cum aud ca spun unii despre mamele care isi hranesc pruncii in parc.

Fotografiile au fost expuse, pe 1 august, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, iar pana pe 9 august vor fi la Caffé D’arthé (Popa Nan, nr. 7).

 

Fotografii: www.photo-graphy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!