O oră oarecare dintr-o zi lucrătoare

Există o oră dintr-o zi oarecare când, ca prin minune, ai timp de tine. Nu te strigă nimeni, nu te caută nimeni prin casă, nu te trage nimeni de mânecă, dacă sună telefonul, răspunzi doar în caz de urgență super urgentă, stai cu gândurile tale și nu te simți vinovată pentru asta. Există această oră dintr-o zi oarecare, o dată la câteva zile (uneori mai mult, alte ori, mai puțin), în care, indiferent câți sunt cei care au nevoie ACUM de tine, nu poți fi acolo și, culmea, nu se termină lumea din cauza asta.

 

În ora asta ai treabă, faci ceva pentru tine.

 

Poate că citești o carte, sau poate alergi 6 km, sau poate dormi, sau poate te plimbi singură în parc, sau te duci la Mega sau la aprozarul din colțul străzii, la piață sau la mall, ori mănânci un ecler la o cofetărie, sau faci shopping online stând în cadă, ori schimbi pământul la florile din balcon. Orice ar fi și orice ai face, o oră liberă este, pe timpurile astea, o raritate de care trebuie să te bucuri până la ultima secundă.

 

Scriu asta de pe un saun dintr-un coafor, unde am ajuns într-o oră dintr-o zi oarecare, o zi lucrătoare, și mi se pare un adevărat privilegiu întâmplarea asta. Sau poate o apreciez mai tare fiindcă vine după un weekend în care am stat (cam) singură cu copiii. Dar sub nicio formă să nu credeți că doar mamele au nevoie de o asemenea oră. Testați numai și vedeți ce se întâmplă dacă îți iei liber de la birou, într-o zi oarecare, pentru o oră. E mană cerească, vă garantez. 🙂

 

Ce voiam să zic, de fapt? Să căutați să aveți astfel de ore, să vă dați voie să vă bucurați de astfel de zile, să vă ajutați partenerele să aibă parte de așa ceva, să vă susțineți prietenele să se bucure de o asemenea minune, să vă gândiți cât bine îi puteți face cuiva dacă, pentru o oră, îl degrevați de la toate și îi întindeți o mână care sa îl scoată în pauză. O oră chiar poate face diferența între rezist și nu mai rezist, între extenuare și încă mai pot, între zile cu calm și zile cu nervi, ba chiar între depresie și pa-pa depresie. Știu bine ce zic și mă bucur că am învățat să îmi iau ora asta liberă, din când în când, ca să fiu bine la cap și cu zâmbetul pe buze.

 

Be happy & nice,

Oana

 

 

Foto: unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!