Cele mai frumoase accesorii de păr. Pentru mine

Am o prietenă, Ecaterina, cu care nu vorbesc câte în lună și în stele, căci ne știm de puțin timp și ne vedem rar, dar pe care o iubesc și care știu sigur că mă iubește. O iubesc pentru multe, dar mai ales o iubesc pentru cât de mult muncește ca să dea formă ideilor ei. Ecaterina este stilist de modă, colaborează cu mai multe publicații, dar cea mai mare parte a timpului și-o petrece lucrând pentru brandul ei, Katerini Mou, și imaginând bijuterii și accesorii pentru păr.

Piesele pe care le face ea sunt cele pe care le poți purta atunci când nu știi cu ce să te îmbraci. Pentru că nici nu mai contează ce îți pui pe tine, lumea sigur se va uita la accesoriile cu care te-ai împodobit. Accesorii pe care nu le găsești pe toate drumurile, care nu se fac în fabrică, pe bandă rulantă, care se potrivesc și la evenimente foarte speciale, dar și în zilele obișnuite, când aproape nu ai chef să ieși din casă.

Când mi-a trimis Ecaterina imagini de la ședința foto pentru cea mai nouă colecție a sa, am știut că veți vrea să vă bucurați și voi de ele, așa că le las aici, cu drag pentru voi, amatoarele de accesorii frumoase, și cu drag pentru Ecaterina, căci știu cât de mult a muncit și de data asta.

Și chiar dacă imaginile din campanie sunt cât o mie de cuvinte (echipa cu care a lucrat Ecaterina a făcut o treabă excelentă, iar rezultatul e minunat), nu aveam cum să nu o rog pe Ecaterina să și vorbească un pic despre colecția de vară 2017 Katerini Mou, așa că vă invit să citiți mini-interviul de mai jos. 🙂

 

Ce te-a inspirat pentru cea mai nouă colecție Katerini Mou?

Pentru noua colecție KateriniMou, după cum le-am obișnuit deja pe fete, am pregătit podoabe pentru cap. Pentru mine este o colecție specială, în primul rând, prin prisma faptului că o consider completă. În ultimii ani, lucrând foarte mult pe comandă, mi-am antrenat simțurile spre a anticipa nevoia unei femei de a se accesoriza. Stilizarea, în sine, trebuie să fie în acord cu ținuta purtătoarei. În acord cu firea ei, cu ce se simte confortabil, dar și cu restul elementelor vestimentare. Îmi place să lucrez custom pentru că sunt nevoită să mă adaptez la fiecare femeie în parte și să găsesc varianta potrivită pentru a-i echilibra ținuta. Prin urmare, ultima colecție Katerini Mou are din toate, tocmai pentru că suntem diferite și asta este cu adevărat inspirațional.

Care sunt materialele pe care le pune în valoare, care sunt poveștile pe care vrea să le spună?

Pentru colecția de vară 2017, la fel ca și pentru cele din urmă, am folosit combinații de materiale și accente metalice. Dantelă, sticlă, perle, cristale, alamă – acestea sunt doar câteva dintre ele. Cel mai mult îmi place să fac combinații neașteptate de materiale.

Care e povestea bijuteriilor și podoabelor pe care le faci? De când, cum și mai ales de ce?

Povestea podoabelor mele a început prin liceu, când mă trezeam dând sfaturi în sensul ăsta; am răspuns, practic, unei nevoie ale mele de a-i stiliza pe ceilalți, după cum credeam eu că e mai interesant. În primii ani, a fost ca un proiect, totul era o joacă, atunci am experimentat cel mai mult cu materialele, cu formele, cu îmbinările. Am prins experiență tehnică și gust pentru podoabe prin joacă. În urmă cu trei ani, însă, joaca a devenit un job. Hobby-ul meu îmi ocupa acum tot mai mult timp, mă preocupa și mai mult și îmi aducea, acum, și un venit, care, bineînțeles, se întorcea fix de unde a plecat, în materiale.

Cine sunt femeile faine pe care le ai în minte atunci când creezi bijuteriile pe care îți pui semnătura?

Femeia pe care mi-o imaginez este, în primul rând, femeia relaxată. Nu relaxată în sensul că doarme bine și are mintea liberă și odihnită. Relaxată-încrezătoare. Cu simțul umorului, degajată. Zâmbitoare, călătoare, curioasă, hotărâtă în alegerile ei.

Știu că piesele pe care le faci sunt dedicate, de multe ori, mireselor. Ce fel de mirese aleg Katerini Mou?

Eu le numesc „mirese pe sufletul meu” şi, surprinzător, cred că le şi atrag cumva. Poate comunicarea, poate tipul de accesorii, ceva ne aduce împreună. Eu chiar mă înţeleg bine cu miresele mele, avem discuţii ca între prietene, efectiv. Poate că accesoriul nu este cel mai important element al unei nunți (rochia sau alegeri pe care mirii trebuie să le ia împreuna aduc cu sine niște grame concentrate de stres), dar vreau ca măcar atunci când pleacă de la mine să plece încrezătoare, să simtă că și-au luat ceva de pe cap J, că au luat o hotărâre bună, că au fost înțelese pe limba lor. O confirmare că totul o să fie cum trebuie! Miresele pline de emoție, sunt, clar, preferatele mele.

Câte piese Katerini Mou ai în colecția personală și chiar porți?

Nu am nici măcar o piesă în colecția personală pentru că eu nu port accesorii. Nu port nici ceas în mod obișnuit. Am doar un lănțișor la gât, pe care nu l-am dat jos de cinci ani. Am purtat multe din prototipurile pe care le-am făcut, dar cu un motiv special. Cu toate astea, când am un fetish pe o ținută anume pentru un eveniment, îmi construiesc ceva custom, de cele mai multe ori cu o ora înainte să plec spre acel eveniment.

Care e ritualul tău de creație – ce te inspiră, când îți vin ideile și mai ales când muncești?

Muncesc tot timpul, dar ritualul de creație se inițiază noaptea. Mereu. E cel mai frumos lucru pe care îl am și care îmi aduce cea mai mare satisfacție. Cele mai bune idei îmi vin când călătoresc. Mă plimb mult în cartierele pline de tineri și sunt obsedată de muzeele de costum. Oricând am plecat undeva, asta am bifat.

Ce îți dorești cel mai tare să se întâmple cu brandul tău?

În viitorul cel mai apropiat, îmi doresc să îi găsesc o casă potrivită pentru a crește și mai mult. Îmi doresc să călătorească și mai mult peste hotare. Îmi doresc să își păstreze identitatea și unicitatea și să aibă cât mai mulți prieteni.

 

 

Fotografii: Ștefan Dani
Make-up: Alexandra Crăescu
Hair: Sebastian Sârghie
Model: Gina Chirilă

 

Minunatele podoabe create de Ecaterina le găsiți pe site-ul ei, aici, sau pe pagina de Facebook Katerini Mou.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!