#ImiPlace. Belvedere by Irina Marinescu

“Fiti liberi sa traiti exact asa cum visati.”

Imi place Irina Marinescu dinainte sa fi dat mana cu ea. Mai intai am citit-o si apoi i-am descoperit hainele. Cel mai mult imi place la ea ca spune povesti cu hainele pe care le imagineaza si creeaza. Parafrazand un citat celebru, haina care nu spune o poveste e doar o haina si nu merita purtarea. Eu asa zic. 🙂

Despre colectia Belvedere primavara-vara 2016, cel mai bine vorbeste, desigur, chiar Irina Marinescu. Si fiindca nu imi place sa nu dau Cezarului ce e al Cezarului, las mai jos chiar cuvintele Irinei despre colectia acestui sezon.

 

 

“Belvedere este definitia fizica a momentului in care am reusit sa pasesc in afara cercului si sa privesc lucrurile dintr-o perspectiva cu totul diferita fata de mai inainte, o perspectiva din care totul a devenit calm si linistit.

Belvedere este despre a face totul asa cum simt si nicidecum conform asteptarilor, despre profunzimea lucrurilor si nevoia de a le transforma in instrumente cu care sa ma pot juca in voie.

Lucrurile ar trebui sa fie intotdeauna asa cum ni le dorim. Ar trebui sa reflecte cum si ce simti, si cu atat mai mult in cazul particular, cand vine vorba despre o rochie.

Mi-am luat libertatea de a produce o colectie fara a considera asteptarile celorlalti, de a fi suficient de egoista pentru a face ceea ce cred a fi mai bine intr-un moment in care viteza este una din trasaturile esentiale ale modei, dar care nu se regaseste si in prioritatile mele; o colectie care sa-mi satisfaca placerea nesfarsita de a desena, de a broda, de a transforma tesaturile in piese, cu apetenta ca isi vor pastra contemporaneitatea, fara a ma teme de trecerea timpului, de disparitia principiilor, a unei estetici anume sau a feminitătii.”

 

Colectia Irinei Marinescu este completata de bijuterii create de Madalina Radulea (semnate Madeleine Artisan Jeweler, despre care am mai scris aici), facute din scoici de mare si ocean imbaiate in rasina si “legate” cu argint sau sfoara. Minunate sunt!

 

Colectia Irinei Marinescu este completata de capsula designerului de bijuterii Madalina Radulea (Madeleine Artisan Jeweler) ce vine sa sublinieze declaratia Irinei, prin naturaletea scoicilor de mare si ocean imbaiate in rasina si “legate” cu argint sau sfoara.

 

Piesele din colectia Belvedere pot fi achizitionate din showroom-ul Irinei Marinescu, Intrarea Pristolului nr. 3 sau online

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!