#ImiPlace. Oliver Peoples

Brandul de ochelari Oliver Peoples intra in portofoliul OPTIblu incepand cu aceasta primavara. Cu atuurile geografice de origine, Oliver Peoples a adus de-a lungul timpului in colectiile sale unicitatea culturala a orasului Los Angeles, de la elementele de moda, film, arta, muzica si pana la stilul de viata californian. Toate fac parte din AND-ul acestei povesti care a inceput la finele anilor ’80, în West Hollywood, pe Sunset Boulevard.

 

Oliver Peoples ochelarii_OPTIblu_Romania (4)

 

De la vintage si pana la elemente futuriste, a fost o lunga calatorie, asupra careia si-au pus amprenta toate schimbarile cultural-sociale prin care a trecut America pana in prezent. Dar estetica vintage ramane in continuare esenta brandului.

Unul dintre fondatorii Oliver Peoples este Larry Leight, un optician nascut si crescut in Los Angeles. Inspiratia modelelor create de Leight vine tocmai din stilul sau de viata: pasiunea pentru surf si calatorii. Formele create de acesta au o filosofie aparte, care a influentat procesul universal al designului de ochelari.

 

Larry Leight, Oliver Peoples, OPTIblu

 

Toti ochelarii Oliver Peoples sunt produsi in atelierul din West Hollywood, sub atenta supraveghere a lui Leight. Detaliile sunt cele mai importante, regasite in toate etapele creatiei, de la schita si pana la forma finita. Inovatia lentilelor cu polarizare superioara, realizate din materiale conscious care filtreaza lumina, protejate chiar si atunci cand nu sunt purtate, face ca ochelarii Oliver Peoples sa fie recunoscuti peste tot in lume.

O alta amprenta Oliver Peoples este aceea a atemporalitatii. Ochelarii devin iconici si sunt mosteniti din generatie in generatie. Modelul O’Malley, purtat de Glenn Close in “Damages” este unul dintre hiturile Oliver Peoples, la fel ca si modelul 523 de ochelari de soare, purtat de Brad Pitt in filmul “Fight Club”.

 

Oliver Peoples ochelarii_OPTIblu_Romania (3)

 

De asemenea, in 1987, Larry Leight a realizat o pereche de ochelari pentru Andy Warhol, purtati de artist pe coperta Vogue Germania. Iar in 2012, Oliver Peoples a reeditat ochelarii purtati de Gregory Peck in iconicul “Sa nu ucizi o pasare cantatoare” cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la premiera filmului, acestea fiind doar cateva dintre povestile Oliver Peoples.

In Romania, modelele de ochelari Oliver Peoples pot fi achizitionate din magazinul OPTIblu Feeria Baneasa, incepand cu data de 1 aprilie.

 

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!