Momentul meu este acum, viața se întâmplă azi

Cu lista în față, așa mi-am trăit mare parte din viață, cam până pe la 28 de ani.

Îmi place să vorbesc despre viața mea cu „înainte” și „după”. Înainte și după ce am împlinit 28 de ani și două luni. Orice aveam de făcut începeam mai întâi cu o listă extinsă, scrisă în cele mai mici detalii. Teme, cadouri, vacanțe, bagaje, cumpărături, planuri. Liste pentru Crăciun și pentru Paște, liste pentru vacanța de vară și vacanța de iarnă, listă, pe zile, de învățat în sesiune, listă de mâncăruri pentru fiecare zi a săptămânii, listă pentru o ieșire de două zile la munte, listă de haine pe care mi le doream în fiecare sezon, liste de pantofi și accesorii pe care să le pun în bagaj de fiecare dată când plecam undeva, liste scrise frumos, caligrafic, de mână, în parc, acasă, pe hol la facultate, în metrou. Le mai regăsesc și acum prin agende vechi și mă minunez de cât timp puteam pierde numai să le scriu. 🙂

Mereu am făcut totul după un plan bine stabilit. Nu am plecat niciodată undeva fără să știu unde voi dormi, unde voi mânca, unde voi face cumpărăturile, ce voi vizita și în ce interval orar. Nu am plecat niciodată undeva fără să îmi iau agenda la mine, ca să știu exact ce am de făcut și când. Mi-am trăit o parte din viață atentă la to do, uitând de multe ori esențialul.

Nu am știut să mă bucur de o surpriză neplanificată, nu am făcut nicio nebunie fără preaviz, nu am plecat niciodată la mare doar cu hainele de pe mine, nici măcar la restaurant nu am ieșit fără să fi planificat asta cu cel puțin trei zile înainte. Am trăit plictisitor, dacă mă uit acum în urmă, și poate acesta este și motivul pentru care nu am, din cei 28 de ani, amintiri atât de frumoase și de pline și de vii cum am din ultimii cinci. Am trecut pe lângă o mulțime de momente care puteau fi perfecte, doar fiindcă am fost atentă ca ele să intre într-un șablon, în loc să las libere emoțiile și trăirile de moment.

În urmă cu cinci ani viața mea s-a schimbat total. În ultimii cinci ani nu am mai făcut nicio listă inutilă. În urmă cu cinci ani, în iunie, am plecat la mare, într-o noapte, fără să știu unde voi dormi. Am dormit pe plajă, sub luna plină, pentru prima dată în viața mea. Tot acum cinci ani am aflat și ce înseamnă să umpli o pauză de masă de la birou cu o plimbare neprogramată în parc. Și tot atunci, într-un august torid, am aflat cum e să bei șampanie din sticlă și să numeri stele până spre ziuă, în parc. În urmă cu cinci ani am aflat ce înseamnă să primești flori fără ocazie, să ieși la masă undeva fără rezervare, să mergi la film în miezul zilei.

Ultimii cinci ani au fost cei mai fericiți din viața mea. Fiindcă cineva a intrat în lumea mea plină de liste, le-a dat pe toate la o parte și m-a învățat că viața înseamnă azi, că momentele se trăiesc acum, că emoțiile sunt minunate dacă sunt lăsate libere, nu programate, că lacrimile se plâng când vor ele, că râsetele și zâmbetele nu au nevoie de programări, niciodată, că fericirea se trăiește, nu se așteaptă cu pixul în mână.

Am învățat, în viața mea nouă, că momentul meu este atunci când vreau eu să fie, că pot fi fericită – foarte fericită – dacă nu sunt încrâncenată că trebuie să fiu fericită.

În curând voi împlini 33 de ani, dar mă simt mai bine și mai frumos de o mie de ori decât eram la 25. O mică diferență este, însă: dacă la 25 de ani nu îmi prea păsa dacă am sau nu riduri, acum sunt mult mai atentă la ele. La 33 de ani, am mai multă grijă la ritualul meu de frumusețe – nu uit niciodată de demachiere și cu atât mai puțin de cremele de hidratare, de zi sau de noapte. Am grijă mai mult de mine, chiar dacă am mult mai multe responsabilități (soț, copil, job, proiecte) decât la 25. Dar o fac cu aceeași plăcere și o ușurință cu care mă bucur de fiecare zi pe care o trăiesc.

Nu îmi simt vârsta și ea nu contează. Deloc. Ba chiar și uit uneori câți ani am, mă cred mai tânără, căci, în interior, chiar sunt. Îmi iubesc viața și o trăiesc cum pot eu mai bine, în fiecare zi, ca și cum ar fi ultima. Îmi iubesc anii pentru că m-au făcut ceea ce sunt astăzi și încerc, de la următorii, să obțin și mai mult. Mai multă bucurie și mai multă liniște și seninătate. Nu mai fac liste, dar am vise pe care le croșetez cum știu eu mai bine. Unele se întâmplă mai repede, altele mai pe îndelete, dar fiecare vine cu lecția și cu împlinirea lui. Iar eu le primesc pe toate cu inima deschisă pentru că știu că lucrurile se întâmplă când trebuie să se întâmple. De fiecare dată.

 

***

Mi-am amintit de viețile astea două ale mele, cea dinainte și cea de după, când NIVEA m-a invitat să fiu unii dintre ambasadorii NIVEA Q10, în cadrul campaniei Momentul meu este acum – #momentulmeuesteacum. Și tare mi-aș dori ca textul meu să vă fie inspirație pentru a zâmbi acum, nu peste o zi, pentru a iubi acum, nu peste o lună, pentru a vă îndeplini un vis mai vechi acum, nu peste un an. Pentru a trăi acum, și nu mâine. Nu există vârstă corectă pentru nimic din ce puteți face, vârsta e doar un număr, iar numărul ăsta e prea puțin important în comparație cu visul vostru.

De asemenea, profit de acest prilej ca să vă reamintesc – căci sigur știți deja 🙂 – cât de important este să aveți grijă de voi și de tenul vostru. Ne place sau nu, acceptăm sau ba, anii trec, dar important este să treacă frumos. Să îmbătrânim, nu zic nu, dar să o facem cu grijă pentru fiecare celulă a corpului nostru. De aceea scriu, negru pe alb, că e bine să nu uităm că tenul nostru are nevoie de grija noastră, că ridurile sunt frumoase dacă sunt fine și dacă sunt făcute de la prea mult râs, că lipsa de grijă pentru tenul nostru nu este decât o abandonare a noastră de către noi însine.

 

CONCURS­­­­­

Pentru că cele mai frumoase campanii merită surprize pe măsură, Happytude și NIVEA vă oferă o Cutie a secretelor pentru o viață mai frumoasă și riduri mai puține. 🙂 Am primit-o și eu, de curând, pe a mea şi vă dezvălui o parte din conținutul ei: gama de îngrijire NIVEA Q10 plus anti-rid cu coenzima Q10: Perlele anti-rid NIVEA Q10 Plus, ce oferă îngrijire anti-rid pentru un ten neted, întinerit, Crema de zi NIVEA Q10 Plus, care protejează tenul pe durata întregii zile, estompează ridurile și previne apariția unora noi, Crema de noapte NIVEA Q10 Plus, ce contribuie la regenererarea celulară a tenului pe timpul nopții, atunci când pielea este mai receptivă la ingredientele hidratante, reduce și previne apariția ridurilor, și Crema de ochi NIVEA Q10 Plus, ce ajută pielea delicată din jurul ochilor, predispusă la formarea ridurilor.

Cutia mea are nouă secrete de sănătate și frumusețe, căreia eu i-l adaug pe al zecelea: bucuria. Nu știu cum o păstrați voi, dar eu am un borcănel în care o țin și din care mă infrupt zilnic, câte puțin sau câte mult. 🙂

Înainte de a vă spune și cum puteți câștiga Cutia secretelor de la NIVEA Q10, vă mai spun că am descoperit că mă aflu la vârsta la care rezervele naturale de coenzima Q10 încep să scadă și, ca să fiu veșnic tânără :), ar trebui să am mai multă grijă în acest sens. Pentru a realimenta rezervele naturale, este indicat un regim de viață sănătos (coenzima Q10 se găsește în pește, avocado – lucky me! –, nuci și legume), dar și o rutină de îngrijire corectă, aproape sfântă, cu cremă de zi și cremă de noapte care au în componență acest ingredient-minune.

Cea mai importantă inovație NIVEA în domeniu, coenzima Q10 a luat naștere după 25 de ani de studii de cercetare în lupta anti-rid. Aceasta este un ingredient activ ce se regăsește în mod natural în piele, aparținând unui grup de antioxidanți care luptă eficient împotriva radicalilor liberi. Cercetătorii NIVEA au fost primii care au introdus această coenzimă, similară unei vitamine, în formula unei creme şi astfel a rezultat gama de îngrijire NIVEA Q10 plus anti-rid.

 

CUM PUTEȚI CÂȘTIGA Cutia secretelor de la NIVEA Q10. 🙂

Vă invit, aici, pe Facebook sau pe mail, să îmi povestiți care e secretul care vă face mai fericite în fiecare zi. Pe lângă o alergare în parc, o cină neprogramată, o cremă anti-rid, un serum, o vază plină cu flori, un desert sănătos și bun, o zi la SPA, o plimbare cu prietena cea mai bună, care este acel ceva care vă face să tresăltați de fericire și să vă bucurați din plin de ceea ce vi se întâmplă azi? Un talisman, un gând bun, un om, o carte, câinele, pisica, sigur e ceva care vă amintește că momentul vostru de fericire este acum și nu altădată. Despre el aș vrea să povestim. 🙂

Așa că vă aștept secretele până pe 17 martie – nu uitați să folosiți haștagul #momentulmeuesteacum, urmând ca apoi să decid unde va pleca, și mai ales de ce, cutia cadou de la NIVEA, plină cu bunătăți.

 

Be happy & nice, momentul vostru chiar este acum!

 

UPDATE:

Mesajul câștigător, care mi-a mers la suflet, este mai jos:

“Ce ma face fericita zi de zi? Copiii mei ma fac fericita, bucuria cu care ei traiesc, diminetile cand baietelul meu de 2 ani vine la mine si imi da un pupic, iar eu, chiar daca nu am dormit 2 ore legate pentru ca o alaptez pe surioara lui de nici o luna, ma trezesc mai vesela si mai odihnita decat eram in adolescenta. Daca cineva mi-ar fi spus cat de epuizanta, insa extrem de frumoasa este viata inconjurata de copii, as fi crezut ca este doar un cliseu.
Cu siguranta fericirea te face mai frumoasa, insa micile artificii oferite de produsele cosmetice ajuta mult o mama care de 3 ani nu a mai dormit 7 ore legate.”

Diana Elena, îți mulțumesc că ți-ai făcut timp să îmi scrii, știu cât de greu găsești un scurt răgaz când ești mamă, și mă bucur că, împreună cu Nivea, am reușit să îți facem o bucurie.

 

Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje, eu, una, le-aș premia pe toate, dacă aș putea. 🙂

 

Fotografii: happytude.ro

 

 

 

 

 

6 Comments
 • Lorelei
  March 10, 2017

  Hello,
  Hai sa iti spun de ce voi da ceea ce cred ca e primul reply la o postare de blog in ultimii… n+1 ani 🙂

  In primul rand, eu sunt omul listelor, lucru confirmat si de prieteni, glumind pe seama mea mai mult sau mai putin, iar eu luand-o mai mult sau mai putin in serios. Deci in primele randuri m-am regasit complet, mai ales ca am 28 de ani si cateva zile, iar happy ending-ul din articol mi-a dat asa un soi de speranta, “hai ca se poate!” :))

  In al doilea rand, fara sa dramatizez, caci pentru fiecare momentul care striga Carpe Diem are o insemnatate personala aparte, imi dau seama tot mai mult in ultimul timp ca vocea bunicilor mei este de nepretuit. Sigur fiecare avem persoane care au plecat poate mai devreme decat trebuia din viata noastra, dar iata ca abia acum realizez cat de mult ar trebui sa ii apreciem pe cei din jurul nostru, in special pe cei care ne-au crescut, atat cat ne mai putem bucura de prezenta lor. Nu pot sa ii vizitez pe cat de des mi-as dori, dar chiar si daca doar ne auzim la telefon, acea voce a oamenilor care imi sunt modele in viata este cel mai mare boost de energie, ma face mereu sa zambesc si imi da sentimentul ca nimic nu e imposibil…

  #momentulmeuesteacum

 • dorina
  March 11, 2017

  Wow….e o vorba “fericirea are chipul tau” care la mine chiar functioneaza .Sunt mama din luna cadourilor 2008 iar zambetul fetitei mele cu dintisorii in schimbare imi umple sufletul de bucurie,dar,povestea merge mai departe.
  Daca inainte de 40 ani nu concepeam sa am un caine in apartament iata ca la 42 il am .O cheama Bella.Bella e bichonul meu cu chip frumos si privire gingasa care ma iubeste si o iubesc neconditionat . Chiar daca nu poate vorbi simt ca intelege trairile mele si simt cum parca incearca sa ma imbarbateze in momentele mai putin bune ale vietii .
  La fel de fericita sunt si atunci cand ma plimb desculta pe malul marii iar soarele si briza imi mangaie duios obrajii iar daca inchid ochii si ascult valurile pur si simplu nu ma mai intereseaza nimic.Doar marea.Valurile ma descarca de toate gandurile negre si le duce in larg iar luna plina cand se oglindeste in luciul apei parca se oglindeste in sufletul meu si-mi mangaie ranile acumulate dea lungul vietii.O iubesc prin toti porii.
  Fericita sunt si atunci cand timpul imi permite sa trec pragul magazinelor SH ,ma relaxeaza ,ma linisteste fiind doar eu cu mine ,nimeni nu ma intreaba “cu ce va pot ajuta” iar linistea incaperii te face sa nu mai pleci.
  Asa cum ai spus si tu Oana dupa o varsta rezervele naturale de coenzima Q10 nu mai sunt si imi place si mie sa am grija de tenul meu nu neaparat pentru a arata mai tanara decat sunt ci mai degraba pentru a imbatrani frumos langa oamenii care ma iubesc si ii iubesc si cu obiceiurile care ma fac fericita si implinita.
  Deci fericirea e in lucruri simple, spun eu, depinde doar de noi cum facem sa vedem doar parte plina a paharului si sa profitam din plin de ea.
  Cu drag!!
  #momentulmeuesteacum
  #loveniveaQ10
  #lovehappytude

 • Diana Elena I.
  March 13, 2017

  Ce ma face fericita zi de zi? Copiii mei ma fac fericita, bucuria cu care ei traiesc, diminetile cand baietelul meu de 2 ani vine la mine si imi da un pupic, iar eu, chiar daca nu am dormit 2 ore legate pentru ca o alaptez pe surioara lui de nici o luna, ma trezesc mai vesela si mai odihnita decat eram in adolescenta. Daca cineva mi-ar fi spus cat de epuizanta, insa extrem de frumoasa este viata inconjurata de copii, as fi crezut ca este doar un cliseu.
  Cu siguranta fericirea te face mai frumoasa, insa micile artificii oferite de produsele cosmetice ajuta mult o mama care de 3 ani nu a mai dormit 7 ore legate.
  O zi frumoasa, Oana!

  • Diana Elena I.
   March 13, 2017

   #momentulmeuesteacum

 • Elia Ionita
  March 14, 2017

  Dintre toate drumurile, acesta…
  (brate imaginare)

  am înţeles destul de repede că doar eu păşesc poetic
  în autocarul acesta plin cu oameni în doliu.
  unii înghit covrigi cu sare pe nemestecate,
  o femeie îşi plânge a neajuns fiul mijlociu,
  în spate, un copil poate să doarmă
  sub un zâmbet cu buze crăpate de mamă.

  eu tac azi, mai frumos decât ieri – o tăcere neagră,
  ca un tricou vechi, rămâne pe ultima copertă.
  o pagină cu număr rotund,
  un semn de viaţă al cărţii mele.

  şi doar eu din tot autcarul
  zâmbesc poetic munţilor albi de departe.

  mă răscoleşte – şi ce dacă?! – dar mă răscoleşte
  fila unu zero zero pe care stă scrisă biserica de acasă;
  pietre luate în vârful pantofilor,
  drumuri spre apus, aceiaşi munţi…
  ştii, sunt munţii mei, ţi-am mai spus asta.
  acasă sunt altfel.

  a pornit autocarul acesta în care doar eu
  zâmbesc poetic a pulover kenvelo cu glugă.
  mă arde un soare străin în colţul ochiului drept
  şi iar tac închisă între braţe imaginare.

  între timp mi-au crescut unghii cu care jupoi amintiri proaspete…
  ştii, proaspete şi cu coajă subţire, ca nucile verzi.
  nu mă tem că pâna acasă o să-mi colorez degetele
  cu un castaniu altfel decît cel al şuviţelor răsucite între gânduri.

  uite, din ce în ce mai înalte biserici răsar printre case,
  din ce în ce mai multă lume îşi închină chipul şi pieptul
  sub crucea lumească. doar eu, din tot autocarul,
  am amorţit atât de poetic, cu mâinile legate de drum.

  de închid ochii, se încrucişează lumile
  cu amintirea involuntară a copacilor goi.
  aş putea adormi dacă nu mi-ar fi teamă
  de negrul pământului proaspăt răscolit.

  borna 100…
  am trecut şi de borna 100.
  cine mai urmează să cânte la chitară?

  rămâne să-mi zâmbesc munţii mei albi
  în gând.

  eu nu mă mai grăbesc. doar roţile…
  nimeni, nimeni, nimeni
  nu mă aşteaptă acasă.

  nimeni.

  doar în altă zi
  alt drum.

  Asta e #momentulmeuesteacum. Cand scriu. Copil, sot, casa, clipe de odihan… toti avem. Cand scriu e sfant! Caci ma redescopar pe mine insami. Si e al naibii de fain sa te redescoperi iar si iar si iar.

 • Adina Roz
  March 15, 2017

  Ce imi aduce fericirea zilnic? Dragostea! dragostea pentru aproapele meu, uman sau necuvantator, , pentru frumos, pentru ceea ce este important pentru mine, dar si dragostea pentru mine! Iubesc persoana pe care o am alaturi si imi iubesc familia. Iubesc compania putinilor mei prieteni si timpul petrecut cu acestia. Iubesc compania cainelui meu, dar si lectura unei carti bune. Imi plac locurile noi, inedite, incarcate de istorie si amintiri, pe care le descopar cu placere evidenta. Dar, in egala masura, ador momentele mele de singuratate, cand petrec timp eu cu mine insami.
  Recunosc ca unul dintre momentele supreme de fericire este cel in care ma intorc de la cumparaturi cu bratul plin de pungi, cu achizitii de orice natura, preferabil de haine si cosmetice, eventual in momentul reducerilor!  Chilipirurile ma fac extrem de fericita!  Nu ma ascund dupa deget, sunt o urmasa de seama a Evei! Dar, la fel de fericita ma fac si florile, cu care imi ornez casa, preferabil de ghiveci, pentru a nu contribui si eu la moartea prematura a celor taiate. Fericita ma simt si dupa ce vizionez un film de animatie sau vreo ecranizare a vreunui basm celebru. Evadez din cotidian in lumea povestilor si a copilariei.
  #momentulmeuesteacum: la 34 de ani, sunt o femeie matura, care iubeste si care este fericita!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


error: Content is protected !!