NES. Pantofi de Andrea Szilagyi

NES. Pantofi de Andrea Szilagyi. Aceasta e stirea.

Dar nu numai. 🙂

NES este proiectul designerului Andrea Szilagyi, realizat dupa o perioada de colaborari cu alti designeri romani, cinci ani de yoga si un bistro cu mancare bio.

Pentru ca practica stilul de viata eco-etic-eroic si crede ca memoria pantofilor se hraneste cu succesiunea intamplarilor din viata fiecaruia dintre noi, Andrea Szilagyi a folosit de fiecare data in colectiile sale materiale reciclate si a mizat pe editii limitate.

Colectia de iarna NES cuprinde o serie limitata de pantofi, botine, cizme, un model de portofel si un rucsac. Materialele folosite in editia aceasta sunt: fetrul, pielea colorata vegetal, parul de cal si blana de oaie. Culorile alese sunt coniac, bordo, ciocolatiu, gri si negru si degrade-uri de galben, roz si turcoaz.

NES_pantofi toamna-iarna 2015_oanabotezatu.ro (2)Dupa colectia din aceasta primavara, cu pantofi cu talpa de crep, Andrea a decis ca viitoarele editii sa fie sezoniere. Fiecare colectie va reprezenta un anotimp.  NES devine astfel locul in care este stocata memoria pantofilor, cel mai important accesoriu din punct de vedere al confortului si totodata unul dintre cele mai vizuale obiecte din garderoba noastra.

NES_pantofi toamna-iarna 2015_oanabotezatu.ro (3)Pantofii NES sunt produsi intr-o fabrica din Nyíregyháza, o localitate din Ungaria, foarte aproape de granita cu Romania, unde lucreaza doar 28 de angajati. Incalzirea fabricii se face cu biomasa (obtinuta din samburi de visine), o parte din electricitate este obtinuta de la panouri solare. In fabrica lucreaza detinuti, in cadrul unui program de reeducare. O parte a fetelor pantofilor NES sunt realizate de acestia.

Andrea Szilagyi  s-a nascut la Oradea, este absolventa si a facultatii UNArte si a Studioului Bercot din Paris si este adepta unui stil ce implica asocierea cu oameni si branduri ce impartasesc aceleasi filosofii de viata, creatie si consum.

Piesele NES pot fi achizitionate de pe site-ul oficial si, din ianuarie 2016, si de pe lenewblack.com.

 

NES_pantofi toamna-iarna 2015_oanabotezatu.ro (5)

 

Foto: Alex Negulescu, arekkusu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!