#Profil. The (make-up) Artist

Femeia din fata mea e imbracata in negru, ochii stau pititi in spatele unui breton neastamparat pe care si-l aranjeaza din cand in cand cu mana, buzele sunt rosii, rujul – aplicat perfect, tenul fara cusur. La buze, de cate ori rade, i se formeaza doua riduri minunate de expresie. Semn, imi spun, ca rade mult. La un moment dat imi arata niste poze din telefon. Nu pot sa nu observ ca are drept cover o poza cu ea si cei doi baieti ai sai, David, micutul de 8 ani, si sotul sau. E o poza in care rade si cu sufletul, nu numai cu gura, iar asta imi confirma banuiala de mai sus.

E a doua oara cand ne intalnim si, la fel ca prima data, e imbracata in negru. “Asa ma imbrac eu iarna, asa simt sa o fac. Cand e cald, ma imbrac foarte colorat, dar in sezonul rece aleg mereu negru sau alte nuante inchise. Am grija insa mereu sa-mi pun o pata de culoare. Pe buze”, imi spune.

Roxana este make-up artist de sapte ani. Si nu, la intrebarea “Ti-ai dorit dintotdeauna sa devii make-up artist?” NU a raspuns pozitiv. “Desigur, ca multe alte fetite, in copilarie, si eu ma jucam cu fardurile mamei, dar nu m-am gandit atunci ca voi face din asta o meserie, cand voi creste. De fapt, mult mai tarziu a venit ideea. Pana la acest domeniu, am studiat la Academia de Sudii Economice (ASE), Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare in limbi straine, apoi am facut un Masterat in Marketing si Comunicare in Afaceri. Ba chiar am si profesat in domeniu”, imi povesteste zambind.

Chiar daca nu mai lucreaza cu cifrele, ba chiar e la polul opus, spune ca a iubit mult economia. Vine dintr-o familie cu mama medic si tatal inginer, deci o cariera intr-un domeniu mai putin artistic era aproape subinteleasa. Si asa a fost pana la un punct.

“Cand am ramas insarcinata mi-am dat seama ca as putea dedica ceva timp unei pasiuni mai vechi, machiajul. Asa ca m-am inscris la o scoala de profil. Am studiat un an si jumatate, cateva ore pe saptamana, si, pe masura ce a trecut timpul, pasiunea mi-a devenit cariera. Am facut mai multe cursuri si workshop-uri de perfectionare, inclusiv la Illamasqua School of Makeup Londra. Si in continuare mai am multe de invatat, imi place sa invat mereu. In paralel cu workshop-urile, am inceput sa am diverse proiecte. Iar de sapte ani tot am proiecte dintre cele mai frumoase”.

 

***

Intreaga poveste a Roxanei o puteti citi pe platforma Schimba lumea prin frumusete, un alt loc de joaca si de scris al meu. Mi-ar placea sa mai treceti din cand in cand pe acolo, sa vedeti ce am mai facut. 🙂

Povestile mele le puteti citi aici.

 

Foto: via AVON

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


error: Content is protected !!