#deVăzut, din 2 mai. World Press Photo, o super expoziție de fotojurnalism

Priviți aceste imagini. Priviți-le bine. Sunt fotografii din expoziția anuală internațională World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global. Imaginile acestea – și toate celelalte care fac parte din World Press Photo 2018 – au făcut deja înconjurul lumii, fiind publicate în presa internațională de top. Acum însă ajung și în România, într-o expoziție ce va fi deschisă miercuri, 2 mai, și pot fi admirate pe îndelete, în print, așa cum le stă bine.

Nu, aceste imagini nu sunt din categoria celor care fac cât o mie de cuvinte. Ele sunt mai presus de această catalogare. Sunt imagini care spun povești în exclusivitate mondială, povești pe care nu le citești oriunde, povești pentru care jurnaliștii și fotojurnaliștii muncesc luni în șir. Sunt imagini ale unora dintre cele mai bune povești spuse de jurnalismul acestor timpuri.

Aveți ocazia să vedeți aceste imagini la MNAR, până pe 23 mai. Vă garantez că merită.

 

Expoziția internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, este montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări – fiind vizitată de peste 4 milioane de oameni la fiecare ediție.

 

După București, expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă în Timișoara (5 iunie-24 iunie) și Cluj-Napoca ( 29 iunie-22 iulie).

 

 

BINE DE ȘTIUT 

Program de vizitare în București, MNAR:
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00

Pret bilet: 10 lei
Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție.

 

 

Detalii despre eveniment găsiți aici, iar mai multe despre World Press Photo, aici. 

 

Fotografii: PR World Press Photo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!