#DeWeekend 5-6 mai. De văzut, de admirat, de savurat

Eu am început în forță, cu o pizza de casă făcută la 8 dimineața. De fapt, la 8 dimineața era deja coaptă, la 8 și 30 de minute, când încă nu apucasem să-mi beau cafeaua, era și mâncată. Așa îmi trebuie dacă îi promit copilului că îi fac pizza vineri seară și nu mă țin de cuvânt. Voi să nu faceți ca mine. Dar dacă totuși vreți să faceți, vă las rețeta după care ne iese nouă mereu pizza bună, pizza cu blat subțire, nu pufos, e bine să știți de la bun început. 🙂

Și acum câteva idei de weekend, poate vă inspiră ceva.

 

Bijuterii de AUTOR

 

La Teatrul Național din București are loc, astăzi și mâine, târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR. Îl știu bine pe Dan Pierșinaru, cel care e responsabilul principal al acestui eveniment, așa că nu am niciun dubiu că târgul va fi o bucurie pentru voi. Mai ales dacă sunteți amatori de bijuterii cu poveste, create pe îndelete, din materiale inedite sau declinate artistic într-o manieră diferită de ce găsiți, de obicei, pe piață. Evenimentul este o ocazie bună de a cunoaște și de a admira artiști bijutieri pe care nu îi întâlniți la orice târg de accesorii.

Peste 80 de designeri din 28 de țări veți găsi la a 17-a ediție a AUTOR. Anul acesta evenimentul se bucură de o prezență în creștere a creatorilor din țările asiatice, în special din China. Cleopatra Coșulet, unul dintre cei mai talentați creatori români de bijuterie contemporană, va fi focus designer la ediția 2018.

 

Detalii despre eveniment găsiți AICI. 

 

 

Handmade cu Dichis(ar) 

 

Un alt târg, tot cu vreo 80 de designeri, dar din altă poveste, are loc și la Impact HUB. Dichisar, cel mai mare târg de handmade și design din București, are o super ediție de mai. Una mai fun, mai fresh, mai dichisită. Oameni care fac accesorii handmade, haine pentru copii, dar și pentru adulți, artiști care imaginează obiecte de decor și jucării pentru copii – cu toții sunt la dispoziția publicului (cu care nu se întâlnesc în fiecare zi) la Dichisar.

Sunt un pic subiectivă când spun că mă bucură acest târg, fiindcă și noi suntem prezenți acolo, eu și Eugen, soțul meu, cu cele mai frumoase lumânări din ceară naturală de soia 100%, Cup & Candle. Dacă aveți chef, dați o tură.

 

Detalii despre Dichisar de mai găsiți AICI. 

 

Fotojurnalism de top 

 

Am scris zilele trecute de expoziția asta, dar încă nu am ajuns să o văd. Îmi fac vreme, negreșit, în zilele următoare, că-i musai. (Poate) Cele mai bune fotografii jurnalistice din întreaga lume sunt reunite în expoziția World Press Photo, de data asta, la Muzeul Național de Artă al României (MNAR). Evenimentul a fost deschis oficial pe 2 mai, dar fotografiile vor sta expuse, la dispoziția publicului din România, până pe 23 mai.

Expoziția internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, este montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări – fiind vizitată de peste 4 milioane de oameni la fiecare ediție.

După București, expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă în Timișoara (5 iunie-24 iunie) și Cluj-Napoca ( 29 iunie-22 iulie).

 

Detalii despre eveniment găsiți AICI. 

 

 

Cafea de la Beans&Dots și o prăjitură de la Sirop

Știți pozele alea cu “ce crede lumea că fac și ce fac eu, de fapt”? Ei, weekendul acesta eu joc în filmul “ce visez să fac și ce fac, de fapt”. Sunt răcită cobză, peste noapte s-a întâmplat minunea și văd că e din ce în ce mai rău, și nu-mi doresc decât să lenevesc în pat, sub o pătură, cam cum făceam acum vreo 5 ani când pățeam asta. Numai că nu prea se poate.

Iar dacă nu aș lenevi, aș fi deja la cafea la Beans&Dots, pe canapea, cu un teanc de reviste în brațe. Și mai mult ca sigur mi-ar fi greu să mă hotărăsc ce se aleg din vitrina cu prăjituri de la Beans, unde sunt mereu bunătăți proaspete de la Sirop.

 

Dacă nu știți de Beans&Dots (deși m-aș mira), intrați pe pagina lor și vă lămuriți exact. Iar despre bunătățile de la Sirop, făcute de Ilinca Alexandru, chiar nu e nevoie să zi mai multe decât o fac, singure, pozele de pe Facebook, de AICI. 

 

 

Be happy & nice, mă duc să-mi fac un ceai cu ghimbir sau ceva,
Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!