Prima vacanta in trei, pe plaja aproape pustie de la Vadu

Goala. Asa am regasit plaja Vadu cand am ajuns la ea, dupa o pauza de doi ani. Prima data am fost aici in urma cu vreo cinci ani. Era pustiu si bine, chiar si in weekend. Apoi a mai venit ceva lume, oameni buni si oameni rai, oameni cumsecade si cu drag de natura, si oameni – sa le zicem doar altfel. 🙂

Este prima data cand venim cu David aici, in locul de unde a inceput totul. Este la fel de frumos ca prima data, dar este, clar, altfel. Pe scurt, s-a terminat cu leneveala pe plaja, gata cu cititul cat e ziua de lunga, mai usor cu “dorm si eu jumatate de ora, daca tot a intrat soarele in nori”, s-au dus si vremurile cand o luam la pas, in stanga sau in dreapta, pe plaja, fara scop precis, doar ca sa ne limpezim gandurile, nu mai spun ca nu e nicio sansa ca prosoapele sa stea la soare fara sa le murdareasca cineva de nisip. Non-stop.

happytude-pe-plaja-vadu-7

happytude-pe-plaja-vadu-2

happytude-pe-plaja-vadu-6

Dupa cateva zile la mare cu un copil de #1an5luni, pot sa confirm ce spun toti parintii: nu mai e la fel. 🙂

Alergi dupa el pe plaja aproape fara oprire, ai grija sa nu manance scoicile albe, despre care crede ca sunt, probabil, bucatele de branza, esti cu ochii cat cepele sa nu manance nisip (prea mult). Nu mai spun ca ai bagaje cat pentru o saptamana in doi la Viena. Altadata veneam la plaja doar cu un prosop si doua carti si o punga de cereale cu miere. Acum avem o geanta mare si un rucsac si o geanta mai mica, toate burdusite cu haine de schimb, o tona de masinute, Lego, fructe si cate si mai cate. Te doare capul numai daca te uiti la ele, dar sa le mai si rascolesti din 5 in 5 minute.

happytude-pe-plaja-vadu-3

Cu toata nebunia insa, e atat de frumos si de bine la Vadu! Intr-o dimineata am impartit plaja cu un pescar (a prins Chefal si chiar si acum ne pare rau ca nu am avut unditele la noi 🙂 ), in alta – cu un cuplu linistit, ea imbracata, el dezbracat, ea numai pe sezlong, el numai in apa.

Ne-am bucurat de soare fara sa stam la plaja, am vazut cum arata un om mic atunci cand da ochii cu marea cea mare, ne-am distrat vanturand nisip. Nu am citit nimic, desi am avut carti la noi, nu am dormit deloc, desi tare ar fi fost bine, nu am inotat prea mult, desi ar fi fost perfect – apa era buna, nu am dormit la cort, ca altadata, nici foc de tabara nu am avut, nici sampanie la micul dejun. 🙂

Dar ne-am promis ca ne intoarcem anul viitor si facem, daca se va putea, ce nu am facut anul acesta.

happytude-pe-plaja-vadu-5

happytude-pe-plaja-vadu-9

Si ne-am mai promis ceva: ca vom aduna si in 2017, asa cum am adunat acum, gunoaie de pe plaja. Daca ma doare sufletul de ceva legat de ce s-a intamplat la Vadu, atunci ma doare ca s-a cam umplut plaja de PET-uri si alte semne ale civilizatiei. Greu imi este sa inteleg de ce nu poti sa strangi gunoiul din urma ta. Pana si David, desi are doar 1 an si (aproape) jumatate, stie ca gunoiul se duce la Gunoi. Trist, dar adevarat, plaja de la Vadu e murdara. Mai murdara ca niciodata. E pacat, caci ea e la fel de frumoasa, altfel, ca totdeauna.

happytude-pe-plaja-vadu-8

happytude-pe-plaja-vadu-1

 

Foto: Happytude.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!