(6) Ce citim. Idei de lectură de la Corina Bratu

Cred în oameni și în recomandările de lectură pe care mi le fac ei. Cu foarte puține excepții, n-am avut niciodată de pierdut în povestea asta, așa că m-am gândit că n-ar fi rău să adun aici recomandările de lectură ale unor oameni faini pe care îi știu – va fi o agendă mereu actualizată de lectură pentru mine și pentru cine mai dorește.

De acum înainte, deci, în fiecare săptămână, va exista pe Happytude un top 3/ 5 recomandări de carte de la câte cineva. Sper să vă placă și să vă inspire la lecturi cu miez.

Săptămâna asta, idei minunate de lectură de la Corina Bratu, de la Leo Burnett.

 

Eu o sa vorbește drăgut cândva, de David Sedaris

Am, momentan, o obsesie pentru David Sedaris, care are un umor și un stil de a observa și de a descrie delicios despre cum suntem noi, ca oameni. La-m văzut și live, când a venit în România (l-au adus cei de la Decât o Revistă). Orice carte scrisă de el nimerești este minunată, eu le citesc în engleză, că sunt snoabă, și e mult prea savuros ca să nu mă bucur de el 100%.

Șoareci și oameni, de John Steinbeck

Voi reveni mereu la John Steinbeck, am toate cărțile lui. La Șoareci și oameni am plâns, dar toate ale lui mi-au plăcut – Fructele mâniei, Iarna vrajbei noastre, cred că trebuie chiar să le mai citesc o dată.

Elganța Ariciului, de Muriel Barbery

Cred că mereu pomenesc de ea. Cumpăr mereu minimum două exemplare, la orice târg de carte, pentru a le face cadou. Tot de Muriel Barbery am mai citit ceva ce mi-a plăcut tare, The Gourmet, deh, #foodporn.

The Goldfinch, de Donna Tartt

Dumnezeule, cum e cartea asta! Mi-a rupt capul și sufletul. Am citit-o cu nesaț în iarnă, când a apărut, auzisem de ea de dinainte de a fi disponibilă pe boodepository și mă intriga: unii o numeau pe Donna Tartt noul Charles Dickens, alții au zis că acest roman e doar pentru puști, young adults. Trebuia să o citesc, îți imaginezi. A fost prima carte la care, după câteva luni după ce am terminat-o de citit, mă întrebam oare ce mai face Theo, personajul principal. Îl cunoșteam atât de intim încât mă gândeam la el ca la o cunoștință pe care nu am mai văzut-o de ceva vreme, dar care trăiește, respiră, doar că e în altă țară. Un sentiment straniu și minunat în același timp

Poezii alese, de Marin Sorescu

Am citit multă poezie în ultima vreme. Îl iubesc pe Marin Sorescu, am toate volumele lui, inclusiv proza în versuri. Cred că trebuie să citim mai multă poezie.

 

Te invit să citești și episoadele anterioare din seria #CeCitim, cu recomandări de lectură de la oameni faini:

(1) Propuneri de la Ana-Maria Onisei, aici

(2) Propuneri de la Alexia Udriște-Olteanu, aici.

(3) Propuneri de la Petronela Rotar-Cotoban, aici.

(4) Propuneri de la Liviana Rotaru, aici.

(5) Propuneri de la Anca Neagoe, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!